Clement krijgt waarschuwing over Hans Vanaken: "Als je zo begint, stop ik ermee"

Clement krijgt waarschuwing over Hans Vanaken:
Maandag 29 maart 2021 - 11:00   I   door Redactie

Hans Vanaken is dit seizoen veelbesproken. Zijn mindere vorm, zijn zware schorsing, zijn eventuele transfer...En dan is er ook nog zijn positie bij de Rode Duivels. Ook daar heeft iedereen wel een mening over.

In een interview met Het Laatste Nieuws gaf Philippe Clement al aan dat Vanaken één groot probleem heeft, namelijk dat Kevin De Bruyne op zijn positie speelt. Want dat anders zijn carrière bij de Rode Duivels heel anders kon gelopen zijn.

In datzelfde interview oppert Marc Degryse het volgende: "Zou dan toch een stap naar het buitenland kunnen helpen? Martínez schat de prestaties van bijvoorbeeld Trossard in de Premier League duidelijk hoger in dan die van Vanaken bij Club."

"Dat vind ik dus niet", weerlegt Clement. "Met alle respect, maar goed zijn bij Brighton is niet beter dan goed zijn bij Club. Denk je dat een Nederlandse speler met de carrière van Hans vandaag nog in Holland zou spelen?"

"Jij moet het probleem oplossen!"

Waarna de Club Brugge-trainer zijn redenering maakt: "Wij hebben geen Belgische trainers of Belgische sportief directeurs in de top van het internationale voetbal - in tegenstelling tot Nederland - die oog hebben voor onze spelers."

Degryse weet meteen de oplossing voor dat probleem. "Dan moet jij nú vertrekken, Philippe. Jij moet het probleem oplossen!" Het antwoord van Clement: "Ik moet de eerstvolgende match winnen." Waarop Degryse: "Als je zo begint, stop ik ermee."

Buitenland

Om maar te zeggen dat de discussie over Hans Vanaken wellicht tot het einde van zijn carrière zal blijven duren. En pas als hij de overstap naar het buitenland zou maken zal duidelijk worden wat hij effectief waard is en of hij ook bij de Rode Duivels kan doorgroeien.

Poll: Zal Hans Vanaken ooit vaste waarde worden bij de Rode Duivels?

TAGS  I  Club Brugge  I  Barcelona  I  Brighton  I  Arsenal  I  Borussia Dortmund  I  Sevilla

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024

zondag 24 maart 2024