Dante Vanzeir staat voor spectaculaire overgang naar Belgische topclub

Dante Vanzeir staat voor spectaculaire overgang naar Belgische topclub
Maandag 29 maart 2021 - 14:00   I   door Redactie

Belgisch talent is gegeerd. Meer dan ooit. In het buitenland, maar zeker ook in de eigen vaderlandse competitie. En dan kom je al snel bij iemand als Dante Vanzeir (22) uit.

Als smaakmaker en sterkhouder bij Union stuwde de flankaanvaller de Brusselse club enkele weken geleden mee naar de promotie naar 1A. En dat is helemaal niet onopgemerkt voorbijgegaan. 

In makelaarskringen valt te horen dat Vanzeir hoog op het verlanglijstje staat bij verschillende ploegen uit de Jupiler Pro League, waaronder AA Gent en Antwerp. Zij zouden alles in het werk stellen om hem in de transferperiode binnen te halen.

Voor de kenners is Dante Vanzeir allerminst een onbekende naam. Het toptalent schoot als jeugdspeler van KRC Genk als een komeet naar de top. Maar een zware knieblessure strooide daarna roet in het eten.

Hoge verwachtingen

Waarna hij bij KRC Genk nooit meer de hoge verwachtingen kon waarmaken. Ook uitleenbeurten aan onder meer Beerschot en KV Mechelen waren maar weinig succesvol. Tot hij vorige zomer dus terechtkwam bij Union.

De Brusselse club had gehoopt om met Vanzeir een rustig seizoen in 1A te draaien, maar dat zou wel eens anders kunnen uitdraaien. Als clubs genre AA Gent en Antwerp komen aankloppen, wordt het immers moeilijk. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

Poll: Speelt Vanzeir volgend seizoen nog bij Union?

TAGS  I  Anderlecht  I  Club Brugge  I  AA Gent  I  KRC Genk  I  KV Oostende  I  KV Mechelen  I  Antwerp  I  Standard  I  Beerschot

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024

zondag 21 april 2024

zaterdag 20 april 2024