'RSCA gaat akkoord, Sambi Lokonga vertrekt voor ongelofelijke transfersom'

'RSCA gaat akkoord, Sambi Lokonga vertrekt voor ongelofelijke transfersom'
Dinsdag 30 maart 2021 - 10:30   I   door Redactie

Albert Sambi Lokonga (21) zal na afloop van het huidige seizoen vertrekken bij RSC Anderlecht. Sambi Lokonga wil graag hogerop, terwijl paars-wit dringend geld nodig heeft om te overleven.

In Italië en Spanje klinkt het dat AC Milan en Sevilla de jacht op Sambi Lokonga nu écht hebben geopend. Beide ploegen houden de middenvelder al een tijdje in het oog, maar gaan nu ook effectief actie ondernemen.

Dat heeft onder meer te maken met het feit dat Sambi Lokonga werd opgeroepen voor de nationale ploeg. De Rode Duivels zijn tegenwoordig een wereldmerk, spelers die worden opgeroepen door Roberto Martinez lopen instant wat meer in de kijker in het buitenland. Dat geldt ook voor Sambi Lokonga.

(Lees verder onder de afbeelding)

Sevilla drukt door

AC Milan en Sevilla willen andere potentiële kopers te snel af zijn en kort op de bal spelen. Vooral Sevilla zou willen doordrukken voor de komst van de Anderlecht-middenvelder. De Spanjaarden zouden liefst 25 miljoen euro veil hebben voor Sambi Lokonga, toch een érg hoge som.

De 21-jarige Sambi Lokonga liet dit seizoen flarden van zijn talent zien in de Jupiler Pro League, maar heeft nog steeds alles te bewijzen. Sambi moet nog veel en veel constanter worden, maar bij Sevilla geloven ze klaarblijkelijk hard in de jongeling. Voor de Spaanse subtopper zou het geen probleem zijn om flink te dokken.

Schuldenberg

Anderlecht kan er natuurlijk maar wel bij varen. Volgens Spaanse bronnen heeft paars-wit reeds aan Sevilla laten weten dat het akkoord gaat met een transfersom van 25 miljoen euro. RSCA kan zo'n bedrag héél goed gebruiken om zijn schuldenberg verder af te bouwen.

TAGS  I  Anderlecht  I  AC Milan

zaterdag 20 april 2024

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024