Kompany betrokken bij racisme-incident bij Manchester City: "Hij is blank"

Kompany betrokken bij racisme-incident bij Manchester City:
Woensdag 31 maart 2021 - 22:00   I   door Redactie

Hoe de viering van een club-legende kan uitdraaien op een pijnlijke beschuldiging van racisme. Manchester City ziet tot zijn spijt hoe het afscheid van Sergio Agüero een heftige discussie veroorzaakt.

Aanleiding is het feit dat Sergio Agüero aan het einde van het seizoen Manchester City verlaat en daarvoor een standbeeld krijgt naast het stadion. Aan de zijde van twee andere clublegendes die een standbeeld krijgen, namelijk Vincent Kompany en David Silva.

Maar volgens heel wat fans wordt daarbij Yaya Touré over het hoofd gezien, de klasrijke Ivoriaanse middenvelder (ex-Beveren overigens) die Manchester City mee groot hielp maken. En daarvoor worden ook racistische motieven aangehaald. 

Vincent Kompany komt zo ongewild in het oog van de storm te staan. Op sociale media wordt onder meer gewezen op het verschil tussen de Anderlecht-trainer en Touré. Dat Kompany een Europeaan is en zelfs 'blank' en dat Touré over het hoofd gezien wordt omdat hij een 'volbloed' Afrikaan is. Pijnlijk voor alle betrokkenen.

TAGS  I  Manchester City  I  Rode Duivels  I  Anderlecht  I  Beveren

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024