'Roberto Martinez neemt deze beslissing over EK-selectie voor Hans Vanaken'

'Roberto Martinez neemt deze beslissing over EK-selectie voor Hans Vanaken'
Donderdag 01 april 2021 - 08:00   I   door Redactie

Hans Vanaken (28) liet zich tijdens de jongste wedstrijd van de Rode Duivels flink gelden. De spelmaker van Club Brugge greep zijn kans en was onder meer goed voor twee doelpunten. Dé hamvraag is of Vanaken straks zijn plek heeft in de EK-selectie van Roberto Martinez.

Volgens Het Nieuwsblad zal Martinez beslissen om Vanaken niet op te nemen in zijn 23-koppige kern voor het EK van komende zomer. "Omdat Tielemans het spel kan maken, net zoals De Bruyne dat kan, is er in een selectie van 23 geen plaats voor Hans Vanaken", benadrukt de krant in een analyse.

Sprankeltje hoop

Toch is er nog een sprankeltje hoop voor Vanaken. Als de UEFA straks het licht op groen zet en de deelnemende landen 26 of 27 spelers mogen selecteren, zou Vanaken er volgens Het Nieuwsblad wél bij zijn in de kern van Martinez.

"Dan kan Vanaken erbij komen om het contingent spelmakers en makkelijk scorende Duivels naast Tielemans en De Bruyne nog wat te vergroten", klinkt het. "Hoewel het daar al drummen is, kan Vanaken eventueel ook een rijtje vooruitschuiven."

Geeft de UEFA zijn goedkeuring niét voor ruimere selecties, dan zou Vanaken volgens Het Nieuwsblad dus een probleem hebben. Volgens de krant zou de sterkhouder van Club Brugge het dan moeten afleggen tegen Leicester City-speler Dennis Praet (26). 

Poll: Vind jij dat Hans Vanaken mee moet naar het EK?

TAGS  I  Club Brugge  I  Rode Duivels

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024