Bestuur grijpt stevig in: 'Cyriel Dessers vertrekt al bij KRC Genk'

Bestuur grijpt stevig in: 'Cyriel Dessers vertrekt al bij KRC Genk'
Donderdag 01 april 2021 - 11:30   I   door Redactie

Het was met veel tromgeroffel dat KRC Genk de 26-jarige Cyriel Dessers vorige zomer naar de Jupiler Pro League haalde. Dessers was topschutter geworden in de Eredivisie en keerde via de grote poort terug naar België.

Dessers kostte KRC Genk 4 miljoen euro en begon als titularis aan het seizoen. Al werd het al gauw duidelijk dat het niet klikte tussen club en speler. Dessers kon niet overtuigen en verdween snel naar het achterplan. De openbaring van Paul Onuachu zat daar ook voor iets tussen.

Twee trainerswissels veranderden niets aan de situatie van Dessers. Onder Jess Thorup slaagde de Belgische Nigeriaan er niet in om zijn plaats in de ploeg op te eisen. En ook onder John van den Brom speelt Dessers tweede viool. De Nederlandse trainer ziet Dessers enkel en alleen als stand-in van Onuachu.

Dat maken de cijfers ook duidelijk: vlak voor het einde van de reguliere competitie staat de teller op amper 5 basisplaatsen, 20 keer moest Dessers opdraven als invaller. In 25 optredens in de Jupiler Pro League was de spits goed voor 4 doelpunten. Als de ex-speler van onder meer Lokeren en OH Leuven de balans opmaakt, kan hij dan ook niet tevreden zijn.

Genk is niet tevreden

Hetzelfde geldt voor KRC Genk. In de Luminus Arena zijn ze niet blij met het seizoen van Dessers. In de zomer zou Genk de aanvaller daarom alweer willen verkopen. Zelfs als Onuachu vertrekt. In dat geval zou Genk een andere spits willen aantrekken. Dessers zal straks dan ook via een achterpoortje, en zo goed als zeker voor minder dan 4 miljoen, vertrekken.

TAGS  I  KRC Genk  I  OH Leuven  I  Lokeren

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024