Érg verrassend: 'Michel Preud'homme topkandidaat om nieuwe trainer te worden'

Érg verrassend: 'Michel Preud'homme topkandidaat om nieuwe trainer te worden'
Vrijdag 02 april 2021 - 08:30   I   door Redactie

Michel Preud'homme (62) maakt binnenkort mogelijk een verrassende terugkeer als trainer. De Voetbalbond van DR Congo heeft Preud’homme op het oog als nieuwe bondscoach.

Het Nieuwsblad meldt dat er reeds een verkennend gesprek plaatsvond tussen Congo en Preud’homme. Het is wel nog even afwachten of Preud’homme, nog steeds ondervoorzitter bij Standard, warm te maken is voor een comeback als trainer.

De Congolese nationale ploeg liep voor het eerst in tien jaar de kwalificatie voor de Afrika Cup mis en daardoor zal huidig selectieheer Christian N’Sengi straks moeten opkrassen. In juli begint de kwalificatie voor het WK 2022 in Qatar en tegen dan wil de Congolese Voetbalbond Preud’homme hebben aangesteld.

Preud'homme denkt na

Preud’homme besliste het na afloop van vorig seizoen voor bekeken te houden als trainer van Standard. De Luikenaar wilde niet meer fulltime bezig zijn als T1 en opteerde voor een rol in de schaduw als ondervoorzitter. Bij een nationale ploeg zou Preud’homme niet zeven dagen op zeven op het veld moeten staan - iets wat hem aanspreekt.

Volgens Het Nieuwsblad denkt Preud’homme nu dan ook na over zijn mogelijkheden. Congo zou ook aan enkele andere Belgische trainers denken, maar er bestaat geen twijfel over dat Preud’homme de topkandidaat is van het Afrikaanse land.

Poll: Vind jij dat Preud'homme de uitdaging moet aannemen?

TAGS  I  Club Brugge  I  Standard  I  AA Gent  I  Congo

zaterdag 20 april 2024

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024