‘Vandenhaute is het kotsbeu en wil RSCA-topspeler meteen zien vertrekken’

‘Vandenhaute is het kotsbeu en wil RSCA-topspeler meteen zien vertrekken’
Vrijdag 02 april 2021 - 09:30   I   door Redactie

Het valt dezer dagen lang niet altijd mee om voorzitter van RSC Anderlecht te zijn. Vraag maar aan Wouter Vandenhaute. Hij wil graag zo snel mogelijk hogerop met paars-wit, maar wordt langs alle kanten gegijzeld.

De enorme schuldenberg van Anderlecht maakt het voor Vandenhaute niet bepaald makkelijk om zijn ambities met zijn favoriete club waar te maken. Dat grootverdiener Adrien Trebel nog steeds actief is in het Lotto Park, is in dat opzicht bijvoorbeeld een serieuze doorn in het oog van Vandenhaute.

De voorzitter zou het volledig gehad hebben met het feit dat Trebel maar niet weggeraakt bij Anderlecht. Tijdens de voorbije mercato's was er meermaals interesse, maar Trebel hield telkens de boot af. En dat tot grote onvrede van Vandenhaute. La Dernière Heure weet dat het RSCA-management Trebel liever vandaag dan morgen verkoopt.

(Lees verder onder de afbeelding)

15 miljoen op 5 jaar

“Het leven van Adrien Trebel veranderde op 29 augustus 2018", schrijft de krant. "Op die dag tekende hij het contract van zijn leven. Sindsdien is het moeilijk om een artikel te vinden waarin het niet over zijn salaris gaat. Iets wat Trebel haat en dat begrijpen we."

"De middenvelder heeft niets gestolen toen Marc Coucke hem 15 miljoen euro op vijf jaar aanbood. Trebel moet zich er echter wel van bewust zijn dat zijn inkomen zwaar doorweegt bij een club met schulden", merkt La Dernière Heure terloops fijntjes op.

RSCA-bestuur bidt voor vertrek

“Hoewel Trebel op het vlak van prestaties misschien wel de beste speler is van dit Anderlecht, bidt het nieuwe bestuur dat hij zo snel mogelijk vertrekt", benadrukt de krant. "Anderlecht wil af van het zware loon van Trebel en het evenwicht van de spelerslonen herstellen."

TAGS  I  Anderlecht  I  Standard

maandag 29 april 2024

zondag 28 april 2024

zaterdag 27 april 2024