Belgische topclub meldt zich bij KVO-coach Alexander Blessin

Belgische topclub meldt zich bij KVO-coach Alexander Blessin
Vrijdag 02 april 2021 - 10:00   I   door Redactie

Alexander Blessin (47) heeft in zijn eerste seizoen in de Jupiler Pro League flink wat indruk gemaakt. De Duitse trainer toverde KV Oostende om van staartploeg tot play-off 1-kandidaat. Het maakt dat Blessin 'hot' is.

Sheffield United trekt aan de mouw van Blessin, maar daar blijft het niet bij. Volgens onze bronnen is ook een Belgische topclub geïnteresseerd in de succescoach van KV Oostende. Het onderstreept nog maar eens dat de Duitser een goede beurt heeft gemaakt in onze competitie.

Om welke Belgische ploeg het juist gaat, willen de betrokken partijen voorlopig liever niet prijsgeven. Het seizoen in de Jupiler Pro League nadert zijn apotheose en het onderwerp ligt dan ook gevoelig bij Blessin en zijn entourage. Er vond wel al een voorzichtig en verkennend gesprek plaats.

Waar ligt de toekomst van Blessin? Bij Club Brugge en AA Gent zitten Philippe Clement en Hein Vanhaezebrouck stevig in het zadel. Daar zal de Duitser straks zeker niét aan het roer staan. En bij Anderlecht geniet Vincent Kompany ondanks een moeilijk seizoen nog steeds veel aanzien en vertrouwen.

(Lees verder onder de afbeelding)

Bestemming Bosuil?

KRC Genk of Antwerp dan maar? Binnen het Genkse bestuur is lang niet iedereen overtuigd van huidig T1 John van den Brom. En bij Antwerp loopt het contract van Frank Vercauteren na dit seizoen af. Het is niet uitgesloten dat Vercauteren omwille van familiale redenen - zijn gezin zit nog steeds in Rusland - alweer vertrekt op de Bosuil.

Blessin zit alleszins in een luxepositie. Waar het KVO-schip straks ook strandt, de gewezen jeugdtrainer van RB Leipzig heeft bewezen een uitstekende én moderne coach te zijn. Verlaat hij Oostende, dan zal Blessin sowieso een stap hogerop kunnen zetten. In België of in het buitenland.

Poll: Vind jij Blessin goed genoeg voor een Belgische topclub?

TAGS  I  KV Oostende  I  Club Brugge  I  AA Gent  I  KRC Genk  I  Anderlecht  I  Antwerp  I  Sheffield United  I  RB Leipzig

maandag 25 september 2023

zondag 24 september 2023

zaterdag 23 september 2023

vrijdag 22 september 2023