VTM-sportanker Lies Vandenberghe is het beu: "Kijkers vragen mij dat elke week"

VTM-sportanker Lies Vandenberghe is het beu:
Zaterdag 03 april 2021 - 13:00   I   door Redactie

Lies Vandenberghe (30) maakte een jaar geleden haar debuut als VTM-sportanker. De vrouw van Maarten Breckx (35) begaf zich zo onder meer in de voetbalwereld. In één klap werd Vandenberghe een BV en dat heeft af en toe zo zijn gevolgen.

Naar aanleiding van de start van het nieuwe seizoen van 'Dertigers' polste Het Laatste Nieuws bij enkele bekende gezichten naar het leven van een dertiger. "Ik werd dertig in januari, en dat was best een scharniermoment", vertelt Vandenberghe in de krant. "Een moment om stil te staan bij wat ik nog wil - privé en in mijn carrière - en wie ik eigenlijk bén."

"Dat verbindt ook de vrienden in 'Dertigers', of ze nu alleenstaand zijn of in een relatie zitten. Het was soapfan mama die me de reeks aanraadde. Gelukkig zag ik zelf snel dat ik van die 30 geen drama moest maken - het is maar een getal. Ik ben blij met mijn werk, mijn man, ons zoontje Georges", benadrukt Vandenberghe.

(Lees verder onder de afbeelding)

"Dit is precies het moment waarop alles moét gebeuren"

Als sportanker bij VTM krijgt Vandenberghe soms wel vervelende vragen. "Ook ik voel druk wanneer ik gevraagd word wanneer 'dat tweede' eraan komt of kijkers elke week vragen of ik zwanger ben. Misschien willen sommige mensen helemaal geen tweede kind?", bijt ze van zich af.

"Van alleenstaande vriendinnen hoor ik dat dit precies het moment is waarop alles moét gebeuren. Facebook staat vol huwelijken en kinderen, vol met '30 dingen die je gedaan moet hebben voor je 30ste' of '30 tekenen dat je 30 wordt'. Er hoort een sociale druk bij dat cijfer."

Waardevolle vriendschappen

Anderzijds voelt Vandenberghe wel aan alles dat ze de voorbije jaren een pak matuurder is geworden. "Ik merk nu wel dat ik 'het meisje' in mij stilaan ruil voor een vrouw, dat ik beter kan relativeren, en dat mijn vriendschappen waardevoller worden. Maar ook voor mij is het elke dag opnieuw een oefening om een evenwicht te vinden tussen werk en privé. De komende jaren als dertiger hoop ik dat te vinden."

TAGS  I  Anderlecht  I  Club Brugge  I  AA Gent  I  KRC Genk  I  KV Oostende  I  KV Mechelen  I  Antwerp  I  Standard  I  Beerschot

vrijdag 29 maart 2024

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024