Kijkers spreken schande na KVO-WB: "Bewijs dat Anderlecht naar play-off 1 moét"

Kijkers spreken schande na KVO-WB:
Zaterdag 03 april 2021 - 18:12   I   door Redactie

In de strijd om play-off 1 kreeg KV Oostende zaterdagmiddag een serieuze klap te verwerken. Door het 0-2-verlies op eigen veld tegen Waasland-Beveren kan Anderlecht maandag over de kustploeg gaan.

En dat kwam bijzonder hard aan bij de thuisploeg. Vooral omdat er opnieuw een grote VAR-rel bij kwam kijken. Na de 0-2 leek KV Oostende vlak voor rust meteen de aansluitingstreffer te maken. Jackers kon D'Haese nog van de aansluitingstreffer houden, maar in de herneming trof Hjulsager wél raak.

Tot de VAR het nodig vond om in te grijpen en scheidsrechter De Cremer na het bekijken van de beelden de aansluitingstreffer afkeurde. Doelman Jackers zou te veel gehinderd zijn na de poging van D'Haese. Op zijn minst voor discussie vatbaar. 

Een pijnlijke déjà-vu voor KV Oostende dat in de match op Moeskroen ook al een geldig doelpunt afgenomen werd. Op Twitter gingen de kijkers dan ook opnieuw helemaal los. En daarbij kwamen meteen ook complottheorieën los.

Anderlecht

Heel wat kijkers opperden dat Anderlecht absoluut in play-off 1 moest ten nadele van KV Oostende. Maar helaas voor de arbitrage - die lag al zwaar onder vuur - was er een nieuwe VAR-rel geboren.

Als klap op de vuurpijl kreeg KV Oostende ook nog eens twee rode kaarten, één voor Jäkel die eraf moest met twee keer geel en één voor Gueye met rechtstreeks rood voor het naar de keel grijpen van Frey.

Daardoor kunnen ze de komende match tegen Beerschot al niet meedoen en Gueye misschien ook niet de slotmatch tegen Cercle Brugge.

TAGS  I  KV Oostende  I  Waasland-Beveren  I  Beerschot  I  Cercle Brugge

maandag 2 oktober 2023

zondag 1 oktober 2023

zaterdag 30 september 2023

vrijdag 29 september 2023