Hein Vanhaezebrouck grijpt zwaar in na verlies op Standard

Hein Vanhaezebrouck grijpt zwaar in na verlies op Standard
Maandag 05 april 2021 - 09:00   I   door Redactie

De pijnlijke 2-1-nederlaag op het veld van Standard zal niet zonder gevolgen blijven. Dat weten de spelers van AA Gent nu al. Om te beginnen zal Hein Vanhaezebrouck het penalty-complex onder handen nemen.

Zes strafschoppen gemist op tien pogingen. Trop is teveel en teveel is trop. Want de penalty's dit seizoen zijn een echt drama voor de AA Gent-spelers. Om de cijfers in detail te ontleden: vier penalty's omgezet op een normale manier, drie omgezet in twee tijden en ook nog eens drie volledig gemist.

Je zou voor minder van een penalty-complex spreken. En dat kwam tegen Standard duidelijk tot uiting. Yaremchuk miste volledig, Castro-Montes kon na de redding van Bodart alsnog in de rebound binnentrappen. Voor de flankspeler was het al de tweede keer op die manier.

"Opnieuw in twee tijden", zuchtte Castro-Montes na afloop. "Ik trap hem natuurlijk liever in eéé tijd binnen, maar hij zat en dat telde. Er was ook wel geluk mee gemoeid, maar ik denk dat de volgende voor iemand anders wordt. We trainden er nog niet extra op maar ik denk dat het volgende week wel eens op de agenda komt."

Basispakket van een prof

En hij denkt juist, want bronnen bevestigen dat Vanhaezebrouck dat probleem komende week serieus zal aanpakken. Naast de lamentabele mentaliteit die zijn team na rust tentoonspreidde, vindt HVH een penalty omzetten tot het basispakket van een prof behoren.

Poll: Hoort elke profvoetballer een deftige penalty te kunnen geven?

TAGS  I  Standard  I  AA Gent

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024