Steven Defour (32) stopt met voetballen: "Dagelijkse pijn maakte het onmogelijk"

Steven Defour (32) stopt met voetballen:
Maandag 05 april 2021 - 19:50   I   door Redactie

Steven Defour (32) heeft beslist om het voor bekeken te houden als profvoetballer. Dat heeft de middenvelder maandag zelf bekendgemaakt. Defour, momenteel nog actief bij KV Mechelen, hangt na afloop van dit seizoen zijn schoenen aan de haak.

"Dit is het dus, aan het einde van het seizoen hang ik mijn schoenen aan de haak", laat Defour via de sociale media weten. "Door omstandigheden moet je soms sneller keuzes maken dan je van plan was", gaat de middenvelder verder.

"Dan is de keuze helaas snel gemaakt"

Blessures en aanslepende fysieke ongemakken leiden vroeger dan verwacht tot het afscheid van de ex-Rode Duivel. "De dagelijkse fysieke pijn maakte het onmogelijk om de prestaties te leveren die ik van mezelf verwacht. De mentale weerbaarheid die nodig is om steeds terug te keren na grote en kleine blessures zakte steeds verder weg. Dan is de keuze helaas snel gemaakt."

"Ik wil iedereen bedanken, zowel op sportief, medisch als mentaal vlak, die het mogelijk heeft gemaakt om van mijn hobby mijn beroep te kunnen maken. Als klein jongetje kon ik er alleen maar van dromen om in een stadion te spelen met duizenden mensen die je naam scanderen. Bedankt aan iedereen voor alle momenten", besluit Defour.

TAGS  I  Anderlecht  I  KV Mechelen  I  KRC Genk  I  Standard  I  Antwerp  I  Rode Duivels

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024

zondag 14 april 2024