Ontketend Anderlecht vernedert Antwerp en doet gouden zaak

Ontketend Anderlecht vernedert Antwerp en doet gouden zaak
Maandag 05 april 2021 - 20:06   I   door Redactie

RSC Anderlecht heeft maandagavond een ruime overwinning geboekt op het veld van Royal Antwerp FC. Een werkelijk ontketend Anderlecht won met 1-4 op de Bosuil en doet zo een gouden zaak in de strijd om een play-off 1-ticket.

De eerste helft baarde een muis. Dat had veel te maken met de ingesteldheid van Antwerp. Frank Vercauteren had zijn spelers geïnstrueerd om vooral geen risico's te nemen. Het resulteerde in een vervelende en saaie eerste helft voor de kijkers.

Nmecha breekt match open

Na rust ontplofte de partij dan toch. Na een domme overtreding van Lukaku kreeg Anderlecht een elfmeter. Nmecha miste en kopte de rebound over. Slechts luttele minuten later maakte hij zijn gemiste penalty echter goed. Na een fantastische pass van Nmecha duwde Ashimeru de 0-1 tegen de netten.

Antwerp moést nu wel komen, maar al snel bleek dat het niet het dagje van The Great Old  zou worden. Een ontketend Anderlecht kon dat optimaal uitbuiten. Via Murillo, Ait El Hadj en Verschaeren werd het 0-4. De Wolf had nooit een verhaal. De late 1-4 van Le Marchand was zelfs geen eerredder.

Op naar play-off 1?

In de strijd om play-off 1 doet Anderlecht een gouden zaak. RSCA staat nu vierde met 52 punten, dat zijn er drie meer dan nummer vijf KV Oostende. Vincent Kompany en de zijnen naderen ook tot op twee punten van Antwerp en één van KRC Genk. Het belooft nog spannend te worden.

TAGS  I  Antwerp  I  Anderlecht  I  KV Oostende  I  KRC Genk

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024