'AA Gent-bestuur is het beu en grijpt drastisch in na nieuwe nederlaag'

'AA Gent-bestuur is het beu en grijpt drastisch in na nieuwe nederlaag'
Dinsdag 06 april 2021 - 09:00   I   door Redactie

Het is niet het seizoen van AA Gent. Dat werd tegen Standard voor de zoveelste keer pijnlijk duidelijk. Gent miste twee strafschoppen - de tweede ging in de rebound wel nog binnen - en gaf een 0-1-voorsprong uit handen. Nog maar eens een nederlaag die zwaar op de maag ligt bij het bestuur.

Ivan De Witte en Michel Louwagie waren er voor aanvang van het huidige seizoen rotsvast van overtuigd dat ze voor een tweede landstitel uit de clubgeschiedenis konden gaan. Liep dat even anders, zeg. Kampioen worden zit er al lang niet meer in. Play-off 1 halen evenmin. Het wordt nu zelfs een loodzware opdracht om play-off 2 te bereiken.

Het zit De Witte en Louwagie hoog. Net als trainer Hein Vanhaezebrouck overigens. De drie ervaren mannen gaan dan ook ingrijpen. Volgens Het Laatste Nieuws zullen ze in het tussenseizoen met de bezem door de huidige kern gaan.

Tal van spelers - ook grote namen - zullen moeten opkrassen. Het bestuur en Vanhaezebrouck hebben veel spelers uit de huidige kern al opgegeven. In plaats daarvan willen ze in de zomer jonge en hongerige spelers aantrekken. Die moeten voor nieuwe successen zorgen.

Evaluatie

“Dat er volgend seizoen veel werk aan de winkel is, is duidelijk”, reageert Vanhaezebrouck bij Het Laatste Nieuws. “We zijn bezig met onze evaluatie, maar dat is niet voor de pers. Dat is iets intern. Er zijn dingen die duidelijk zijn, er zijn dingen die nog hangende zijn.”

Poll: Denk jij dat AA Gent volgend seizoen zal meestrijden voor de titel?

TAGS  I  AA Gent  I  Standard  I  Anderlecht

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024