Antwerp heeft al Belgische opvolger voor Frank Vercauteren in het vizier

Antwerp heeft al Belgische opvolger voor Frank Vercauteren in het vizier
Dinsdag 06 april 2021 - 18:00   I   door Redactie

De ontnuchterende nederlaag tegen RSC Anderlecht heeft een en ander bevestigd en in perspectief geplaatst voor het bestuur van Royal Antwerp FC. Paul Gheysens en Luciano D’Onofrio zouden na het seizoen niet verder willen gaan met Frank Vercauteren.

Vercauteren streek begin januari neer op de Bosuil. Hij werd gehaald als vervanger van de naar China vertrokken Ivan Leko. Op zich zijn de resultaten onder de 64-jarige Vercauteren niet slecht, maar het voetbal waar hij voor staat lijkt niet zo goed aan te sluiten bij de verwachtingen van de bazen.

Vercauteren zorgt voor ergernis

De aanvallende aanpak van Leko is zodanig in de smaak gevallen bij de Antwerp-top, dat de keuzes van Vercauteren voor ergernis zorgen. Leko en Vercauteren, dat is dag en nacht verschil. De Kroaat ging zo goed als altijd uit van eigen sterkte, terwijl Vercauteren er een volledig andere visie op nahoudt.

Gheysens en D’Onofrio vinden Vercauteren een goede trainer, maar snakken nu al naar een andere T1. Achter de schermen verkent The Great Old zelfs al de markt. Enkele coaches die na het plotse vertrek van Leko al in beeld waren, werden bijvoorbeeld al van onder het stof gehaald.

D'Onofrio denkt (opnieuw) aan Wilmots

Ricardo Sa Pinto (Gaziantep) en Patrick Vieira (vrij) zijn namen die opnieuw circuleren. Ook de naam van Marc Wilmots duikt opnieuw op. De gewezen bondscoach van de Rode Duivels heeft een goede ban met D’Onofrio en was net als Sa Pinto en Vieira al eens in beeld bij The Great Old.

Hoewel D’Onofrio overtuigd is van Wilmots’ kwaliteiten, kan dat niet gezegd worden van iedereen bij Antwerp. Dat Wilmots nog niet bepaald succesvol was als clubtrainer, pleit niet bepaald in zijn voordeel. Wat nu al duidelijk is, is dat Antwerp wederom mikt op de komst van een ronkende naam.

Poll: Denk jij dat Wilmots een goede trainer zou zijn voor Antwerp?

TAGS  I  Antwerp  I  Rode Duivels  I  Standard  I  Anderlecht

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024

zondag 21 april 2024

zaterdag 20 april 2024