Marc Wilmots opnieuw verrassend in beeld als bondscoach

Marc Wilmots opnieuw verrassend in beeld als bondscoach
Woensdag 07 april 2021 - 07:30   I   door Redactie

Hij zit al meer dan een jaar zonder werk, maar het ziet ernaar uit dat Marc Wilmots straks opnieuw aan de slag gaat als bondscoach. Na België, Ivoorkust en Iran nu bij Congo.

En dat heeft alles te maken met het feit dat Michel Preud'homme (62) besloten heeft niet in te gaan op de interesse van DR Congo. De voetbalbond had een gesprek met de Standard-man, maar dat draaide dus op niets uit.

Bronnen bevestigen nu dat Marc Wilmots (52) daarvan mogelijk kan van profiteren om bondscoach te worden van het Afrikaanse land. Hij staat alleszins hoog op het verlanglijstje. 

"Het feit dat hij ervaring heeft als bondscoach en België naar het WK 2014 en EK 2016 leidde, wordt gezien als een pluspunt", schrijft Het Nieuwsblad. Hij leidde met Ivoorkust ook al een Afrikaans land - in 2017 -, al liep dat verhaal al na zes interlands ten einde.

Mbokani en co.

In Congo zijn ze na de mislukte kwalificaties voor de Afrika Cup van plan om in te grijpen. Christian Nsengi-Biembe zit op de wip en ze zoeken iemand nieuw - een Franstalige coach sowieso - om in juni de kwalificaties voor het WK 2022 aan te vatten.

"Afwachten of de piste Wilmots nog concreter wordt en hij straks aan de slag mag met Bokadi, Muleka, Mbokani en andere Congolezen die in België spelen", aldus nog Het Nieuwsblad. "Hij is alleszins vrij."

Poll: Zou Wilmots een goede bondscoach zijn voor Congo?

TAGS  I  Rode Duivels  I  Ivoorkust  I  Iran  I  Standard  I  STVV

zondag 29 mei 2022

zaterdag 28 mei 2022

vrijdag 27 mei 2022