'Club diept kloof met Anderlecht uit en trekt met 30 miljoen euro transfermarkt op'

'Club diept kloof met Anderlecht uit en trekt met 30 miljoen euro transfermarkt op'
Woensdag 07 april 2021 - 12:00   I   door Redactie

Club Brugge heeft de smaak van succes te pakken. Straks volgt een tweede titel - daar twijfelt toch niemand meer aan - en een vierde Champions League-deelname op rij.

En daar wil blauw-zwart dan ook naar handelen. "Europees voetbal levert geld op", wordt er logischerwijze gesteld in Sport/Voetbalmagazine. "Anderlecht rekent op een kleine tien miljoen."

Maar daarmee komt paars-wit niet eens in de buurt van wat de aartsrivaal. "Bij Club Brugge zou dat meer kunnen zijn, deelname aan de Champions League kwam vorig jaar in de buurt van de dertig miljoen en alles lijkt erop te wijzen dat zoiets ook volgend seizoen het geval zal zijn."

Die rekening blijkt ook te kloppen en in de makelaarswereld klinkt het dat Bart Verhaeghe en Vincent Mannaert die som komende zomer willen investeren in bijkomende en meteen inzetbare versterkingen.

Hegemonie

Een berekend risico. Omdat ze zich zo in één adem verzekeren van nóg eens een CL-deelname en extra miljoenen. Maar zo wordt meteen ook Anderlecht de weg tot de Europese vetpotten ontzegd en kan blauw-zwart zijn hegemonie langer in stand houden.

TAGS  I  Club Brugge  I  Anderlecht

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024

zondag 24 maart 2024