'Marc Coucke bezorgt Anderlecht stevig transferbudget'

'Marc Coucke bezorgt Anderlecht stevig transferbudget'
Vrijdag 09 april 2021 - 08:00   I   door Redactie

RSC Anderlecht is vastbesloten om op korte termijn opnieuw een serieuze rol van betekenis te gaan spelen in de Jupiler Pro League. Met dank aan eigenaar Marc Coucke lukt dat mogelijk zelfs nog sneller dan verwacht.

Eerder deze week raakte al bekend dat Coucke zo'n 70 miljoen euro gaat investeren in zijn club. Met dat bedrag moet Anderlecht zijn schulden (deels) zien af te lossen. En dat moet vervolgens dan weer voor extra ademruimte zorgen. Volgens La Dernière Heure wil Coucke echter nog meer centen investeren in paars-wit.

De succesvolle zakenman zou Anderlecht komende zomer van een aanzienlijk transferbudget willen voorzien. Op die manier zou sportief directeur Peter Verbeke in een comfortabelere positie de markt op kunnen gaan. Hoeveel geld er exact voorhanden zou zijn, is nog niet geweten.

Startbudget nog aangevuld worden

Naast het startbudget zou ook een deel van de transferopbrengsten geherinvesteerd worden in nieuw spelersmateriaal. Dat wil zeggen dat een eventuele verkoop van Albert Sambi Lokonga, Yari Verschaeren of Hendrik Van Crombrugge het budget van Verbeke nog een wat groter kan maken.

Poll: Denk jij dat Anderlecht volgend seizoen sterker zal zijn dan dit seizoen?

TAGS  I  Anderlecht

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024