Kleedkamer Antwerp ontploft na ongeziene onthullingen: "Hij behandelt ze als vuil"

Kleedkamer Antwerp ontploft na ongeziene onthullingen:
Zaterdag 10 april 2021 - 11:30   I   door Redactie

Externe vijanden heeft een voetbalclub altijd wel, maar je hebt pas een groot probleem als je interne vijanden hebt. Dat is bij Antwerp blijkbaar het geval.

Uit een artikel in De Gazet van Antwerpen blijkt dat Antwerp echt wel met een levensgroot probleem zit. Er wordt door ingewijden gesproken over 'Vergif in de kleedkamer' en dat slaat op teammanager en persverantwoordelijke Frédéric Leidgens, een vertrouweling van sportief directeur Luciano D'Onofrio. 

"Hij negeert alles en iedereen binnen de technische en medische staf en het management", wordt er getuigd. "En de rest van het 'voetvolk' gunt hij geen woord of behandelt hij als vuil."

"Zo draait hij met ­plezier beslissingen van de ­spelersraad, die in overleg met clubmedewerkers werden af­gesproken om de werking in de kleedkamer te versoepelen, ­vrijwel meteen en tot ieders ­frustratie terug. Koppel dat aan vaak ronduit boertig gedrag, mensen voor schut zetten.."

Onvoorstelbaar

Nadat voorzitter Paul Gheysens op de hoogte werd gesteld, leken de dagen van Leidgens geteld, maar hij zit er tot op vandaag nog altijd. "Onvoorstelbaar. Wéér wordt hem de hand boven het hoofd gehouden. En wéér waant hij zich onaantastbaar."

Een clubmedewerker getuigt in de krant: "Nu houdt hij helemaal met niemand nog rekening, niet met spelers en niet met andere medewerkers van de club. Hij boycot op dit moment de club, niet meer of minder."

Untouchable

Het 'palmares' van Leidgens loopt volgens De Gazet van Antwerpen over van kleine en grote blunders, tot ronduit tegenwerken. De teammanager waant zich niet ­alleen untouchable, hij is het naar verluidt ook.

“Hij zegt dat ook zelf: hij heeft maar één baas, ­Luciano. De club zal hem worst wezen”, klinkt het. En aangezien die baas hem nooit op de vingers wil of kan tikken, doet Leidgens gewoon zijn zin. Altijd." Duidelijk een onhoudbare situatie die zijn invloed heeft in de kleedkamer.

TAGS  I  Antwerp  I  Anderlecht  I  Moeskroen

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024

zondag 24 maart 2024