Yves Vanderhaeghe neemt op spectaculaire manier weerwraak op KV Kortrijk

Yves Vanderhaeghe neemt op spectaculaire manier weerwraak op KV Kortrijk
Zaterdag 10 april 2021 - 20:00   I   door Redactie

Wat zal hem dat deugd doen! Yves Vanderhaeghe won zaterdagmiddag met Cercle Brugge met 3-0 van OHL. Daarmee ontloopt groen-zwart sowieso al de rechtstreekse degradatie.

De trainer sprong na en zelfs tijdens de match dan ook meermaals een gat in de lucht. Naast het feit dat een rechtstreeks degradatie al zeker niet meer mogelijk is, ziet het er ook zeer goed uit om de play-offs voor de degradatie te ontlopen. 

Als Moeskroen maandag niet wint van Antwerp is de redding immers een feit. Om maar te zeggen dat de zege tegen OHL cruciaal was. Maar het was ook en vooral de spectaculaire manier waarop de Bruggelingen wonnen die in het oog sprong.

Ondanks een rode kaart voor Hoggas na een halfuur, scoorde Cercle Brugge met tien man alsnog drie keer tegen OHL. "Ik kan mijn ploeg niet genoeg bewieroken voor de mentaliteit die ze vandaag getoond hebben", verkondigde Vanderhaeghe achteraf aan Sporza.

Persoonlijke weerwraak

Maar hij mag ook en vooral zichzelf bewieroken. Want nog maar enkele maanden geleden leek 'Cerkeltje' ten dode opgeschreven. Nadat Paul Clement ontslagen werd, nam Vanderhaeghe over en al snel wist hij Cercle van de degradatieplaatsen weg te loodsen.

Voor de Cercle-trainer is dit overigens een persoonlijke weerwraak op KV Kortrijk nadat hij daar (kort voor hij bij Cercle overnam) tot zijn grote verbazing compleet onverwacht aan de deur werd gezet. De Kortrijkzanen waren er van overtuigd dat ze met zijn opvolger Luka Elsner beter zouden doen. 

Tot op één punt genaderd

Maar kijk nu maar even naar de stand. Cercle Brugge is tot op één punt van KV Kortrijk genaderd, dat zondag wel nog op bezoek moet bij Waasland-Beveren. Maar als het even meezit, kan Vanderhaeghe zelfs nog over zijn ex-ploeg wippen. Dat zou de ultieme weerwraak zijn, al zal die zelfs nu al heel zoet smaken.

Poll: Heb je ooit het ontslag van Vanderhaeghe bij KV Kortrijk begrepen?

TAGS  I  Cercle Brugge  I  OHL  I  KV Kortrijk  I  Waasland-Beveren

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024