Ongeziene kritiek: "Met Kompany als coach zou Club zelfs geen kampioen worden"

Ongeziene kritiek:
Zondag 11 april 2021 - 23:00   I   door Redactie

Vincent Kompany is zo'n uitgesproken figuur dat hij automatisch voor- en tegenstanders heeft. Maar zelfs na de recente goede resultaten zijn er mensen die kritiek blijven spuien.

Glen De Boeck bijvoorbeeld. In een dubbelinterview met Lorenzo Staelens in Het Nieuwsblad haalde hij zaterdag - niet voor het eerst - zwaar uit naar Kompany. "Hij doet het op zijn manier, maar er zijn zaken die ik niet snap. In mijn ogen moet voetbal verticaal worden gespeeld", aldus De Boeck.

"Dat zie ik wel bij Anderlecht, maar in de verkeerde richting: achteruit. Ze recupereren er een bal op de helft van de tegenstander en in plaats van naar de goal te gaan, eindigen ze vaak bij hun keeper. De referentiematch daarvoor was de 0-0 tegen Waasland-Beveren."

Waarna De Boeck zijn vroegere ploegmaat Kompany nog eens ferm door de mangel haalde toen de krant hem vroeg of Club Brugge ook de autoritaire leider zou zijn mocht Vincent Kompany er coach zijn?

Horizontaler voetbal

De Boeck: “Neen. Met Kompany als coach zou Club zelfs geen kampioen worden. Dan zou Club met horizontaler voetbal in het peloton zitten." Benieuwd of De Boeck na de zege tegen Club Brugge zijn mening zal bijstellen.

Poll: Zou Club Brugge met Kompany als trainer kampioen spelen?

TAGS  I  Anderlecht  I  Club Brugge

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024

zondag 24 maart 2024