Ex-ref schept duidelijkheid over afgekeurde goal van Ruud Vormer

Ex-ref schept duidelijkheid over afgekeurde goal van Ruud Vormer
Maandag 12 april 2021 - 10:00   I   door Redactie

Er is al heel wat gezegd en geschreven over het afgekeurde doelpunt van Ruud Vormer. De Nederlander opende de score in Anderlecht-Club Brugge, maar na tussenkomen van de VAR bleek dat het feestje niet doorging.

Vormer stond volgens de mensen in het busje nipt buitenspel. Eén probleem: op de beelden die de kijkers te zien kregen, was het niet uit te maken of Vormer al dan niet buitenspel stond.

Ex-scheidsrechter Stéphane Breda schept bij RTBF duidelijkheid over het afgekeurde doelpunt. Volgens hem bestaat er geen twijfel over: "Het was duidelijk een goede beslissing van de VAR", is Breda meteen duidelijk.

Millimeterwerk 

"Gelukkig is de VAR er voor dit soort specifieke gevallen, want het was millimeterwerk. Met het blote oog en zelfs in slowmotion kon ik niet waarnemen of Vormer zich in buitenspelpositie bevond", geeft Breda toe.

De gewezen arbiter hoopt wel dat de videorefs snel meer progressie boeken. Volgens Breda zou dat de geloofwaardigheid van de mensen in het busje goed doen. "De VAR heeft nog meer nood aan consistentie. Pas dan zal niemand nog twijfelen aan de beslissingen van de videorefs.”  

TAGS  I  Anderlecht  I  Club Brugge

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024