Vandenbempt fluit RSCA terug na zege tegen Club: "Dat moeten ze beseffen"

Vandenbempt fluit RSCA terug na zege tegen Club:
Maandag 12 april 2021 - 12:30   I   door Redactie

RSC Anderlecht boekte zondagavond een deugddoende overwinning tegen Club Brugge. Paars-wit zet een belangrijke stap richting play-off 1, waar het misschien ook gewoon thuishoort. Toch ziet Peter Vandenbempt nog werkpunten voor RSCA.

"Dat er bij Anderlecht gisteren uitbundig gevierd werd, is logisch", steekt Vandenbempt van wal bij Sporza. "Ik denk dat de vreugde ook vooral te maken had met de quasi zekerheid over Play-off I. Oostende heeft op de valreep wel nog gewonnen, dus het is nog even uitgesteld. Anderlecht moet nog een puntje halen op het veld van STVV."

Stappen gezet

"Anderlecht mag concluderen dat het inderdaad stappen heeft gezet", merkt de commentator op. "Dat merk je toch elke week opnieuw op verschillende vlakken. Er is in elk geval geen vergelijking meer mogelijk met de ploeg die ergens eind oktober nog kansloos werd weggespeeld door Club Brugge in het Jan Breydelstadion."

"Die 9 op 9 die Anderlecht nu met het mes op de keel heeft neergezet, onder meer tegen Antwerp en Club Brugge, de nummers één en twee in het klassement, dat is toch straf gedaan", krijgt Anderlecht nog wat extra lof. "En dat hebben ze eerder ook al gedaan met overwinningen bij Standard en in Genk, met datzelfde mes op diezelfde keel."

(Lees verder onder de afbeelding)

"Verschil met Club nog redelijk groot"

"Tegelijkertijd vond ik - ondanks die overwinning van gisteren tegen niet eens het beste Club Brugge - dat het verschil toch nog redelijk groot was", gaat Vandenbempt verder. Hij oordeelt dus dat Club nog steeds sterker is dan zijn rivaal. "Anderlecht heeft toch 70 minuten weinig voet aan de grond gekregen en veel de bal aan Club Brugge moeten laten."

Waarna Vandenbempt RSCA ook met de voetjes op de grond zet. "Ik denk dat ze zich bij Anderlecht ook wel realiseren dat Anderlecht pas echt opnieuw de topclub zal zijn die het is geweest als overwinningen tegen Club Brugge vooraf ook verwacht worden."

"Wanneer een zege in een thuiswedstrijd niet als een verrassing beschouwd wordt. Wanneer Anderlecht bij de start van het seizoen minstens met Club Brugge medefavoriet is. Of wanneer de tweede plaats een mislukking is, zoals dat altijd is geweest. En niet de heilige graal, zoals het nu nog is", besluit Vandenbempt.

TAGS  I  Anderlecht  I  Club Brugge

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024