Antwerp komt met de schrik vrij, degradatiestrijd blijft ongemeen spannend

Antwerp komt met de schrik vrij, degradatiestrijd blijft ongemeen spannend
Maandag 12 april 2021 - 22:40   I   door Redactie

Royal Antwerp FC heeft zich maandagavond verzekerd van een plaats in play-off 1. 'The Great Old' won, ondanks rood voor Le Marchand, op het veld van Moeskroen met 2-3. De Henegouwers moeten zich op speeldag 34 nog zien te redden.

Halverwege de eerste helft bewees de inmiddels 35-jarige Mbokani nog maar eens zijn waarde voor Antwerp. Op aangeven van Buta zorgde de spits voor de 0-1. De ploeg van Frank Vercauteren leek vertrokken, maar op slag van rust volgde een koude douche. Na een slechte controle ging Le Marchand te stevig door op Harbaoui en volgde er een rode kaart.

Moeskroen kreeg plots nieuwe moed, maar aan het begin van de tweede helft deelde Mbokani een nieuwe tik uit aan de Henegouwers. De Congolees maakte er met zijn tweede van de avond 0-2 van. Olinga hield Moeskroen wel in leven door meteen tegen te scoren.

Seck zorgt voor bevrijding

Antwerp had het lang niet makkelijk tegen Moeskroen, maar op het uur nam Seck de twijfels weg door een vrijschop tegen de netten te koppen. Moeskroen gaf zich nog niet gewonnen. Les Hurlus bleven strijden, maar de aansluitingstreffer van Harbaoui kwam uiteindelijk te laat.

Cercle gered

Dankzij deze 2-3-overwinning is Antwerp zeker van een plaats in play-off 1. Het blijft tweede in het klassement en nadert tot op zestien punten van leider Club Brugge. Moeskroen is nog niet gered en moet op de allerlaatste speeldag van de reguliere competitie nog vol aan de bak.

Wie door dit resultaat wél al zeker is van het behoud, is Cercle Brugge. Dat kan niet meer degraderen. Op speeldag 34 valt de beslissing over het lot van Moeskroen en Waasland-Beveren. Moeskroen speelt nog tegen Club Brugge, Waasland-Beveren gaat op bezoek bij OH Leuven.

TAGS  I  Moeskroen  I  Antwerp  I  Cercle Brugge  I  Waasland-Beveren  I  Club Brugge  I  OH Leuven

maandag 25 september 2023

zondag 24 september 2023

zaterdag 23 september 2023

vrijdag 22 september 2023