'Mbokani vertrekt, Antwerp denkt aan Belgische goalgetter als vervanger'

'Mbokani vertrekt, Antwerp denkt aan Belgische goalgetter als vervanger'
Dinsdag 13 april 2021 - 14:00   I   door Redactie

Royal Antwerp FC en Dieumerci Mbokani (35) lijken na afloop van het huidige seizoen uit elkaar te gaan. De aanvaller is einde contract en zou - in tegenstelling tot vorig seizoen - deze keer niet willen bijtekenen.

Op de Bosuil begint het stilaan te dagen dat ze in de zomer verder moeten zonder hun aanvalsleider. Mbokani zou naar Anderlecht kunnen. Achter de schermen maakt de Antwerpse clubleiding dan ook al werk van een nieuwe aanvaller. The Great Old kijkt daarvoor in eerste instantie rond in de eigen Jupiler Pro League.

Verschillende spitsen trokken dit seizoen de aandacht van Antwerp, maar volgens bronnen rond de club is Gianni Bruno (29) nadrukkelijk in beeld om Mbokani te vervangen. Bruno is weliswaar een iets ander type, maar de bij Lille opgeleide spits bewees de jongste jaren dat hij een neus voor doelpunten heeft.

Bruno was bij Cercle Brugge en Zulte Waregem achtereenvolgens goed voor acht en negen competitiedoelpunten. Dit seizoen staat zijn teller zelfs op negentien stuks. Bruno kan zowel links, rechts als in het centrum uit de voeten en heeft overduidelijk een interessant profiel.

Nog JPL-teams geïnteresseerd

De aanvaller ligt nog tot medio 2022 onder contract bij Zulte Waregem, maar het is niet uitgesloten dat hij in de zomer andere oorden opzoekt. Naast Antwerp zouden ook andere Belgische én buitenlandse ploegen Bruno in het vizier hebben.

Poll: Denk jij dat Bruno goed genoeg is voor de Belgische top?

TAGS  I  Antwerp  I  Zulte Waregem  I  Anderlecht

vrijdag 29 maart 2024

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024