'Ramp voor Standard: Rouches komen zwaar bedrogen uit bij transfer Vanheusden'

'Ramp voor Standard: Rouches komen zwaar bedrogen uit bij transfer Vanheusden'
Woensdag 14 april 2021 - 10:00   I   door Redactie

Het leek al allemaal in kannen en kruiken, de overgang van Zinho Vanheusden op het einde van het seizoen naar Inter. Maar nu zou Standard toch een kink in de kabel zien komen.

Eerder dit seizoen werd door Standard-CEO Alexandre Grosjean bevestigd dat er met Inter een deal is rond Zinho Vanheusden. De Rouches betaalden anderhalf jaar geleden nog ruim 12 miljoen euro aan Inter.

Maar toen bereikten ze met de Italiaanse topclub meteen een overeenkomst over een terugkoopoptie van 16 miljoen euro. Iets wat Standard trouwens ook al opgenomen heeft in de gepubliceerde jaarrekening.

Maar nu wordt een verlengd verblijf in Luik echter niet uitgesloten door zijn vader. "Hij zou zelfs met plezier blijven", zegt die in Het Laatste Nieuws. "Alleen is dat iets wat tussen Inter en Standard moet uitgeklaard worden. Wij hebben er voorlopig weinig zicht op. Ach, het belangrijkste voor Zinho is dat hij opnieuw kan voetballen."

Onderuit komen

Vanheusden is nog altijd aan het revalideren na een zware blessure en komt wellicht dit seizoen niet meer aan spelen toe. In Italië klinkt het nu dat dát één van de redenen is dat de deal toch niet zou doorgaan.

Maar er is uiteraard ook nog de financiële miserie waar Inter mee te kampen heeft. Daarom zou de Italiaanse topclub er proberen onderuit te komen. Maar dat zou dan weer een rampscenario zijn voor Standard, dat zo 16 miljoen euro zou mislopen. Afwachten of de soep zo heet wordt geheten als ze wordt opgediend.

TAGS  I  Standard  I  Inter

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024