'Genk pakt verrassend uit met Belgische goalgetter als vervanger van Onuachu'

'Genk pakt verrassend uit met Belgische goalgetter als vervanger van Onuachu'
Woensdag 14 april 2021 - 13:00   I   door Redactie

Play-off 1 is binnen, dat is al heel wat voor KRC Genk. En straks volgt nog de bekerfinale. Maar de Limburgers kijken ook al verder vooruit naar volgend seizoen.

Meerbepaald naar het definitief vastleggen van een vervanger voor Paul Onuachu. Want dat de Nigeriaanse topschutter vertrekt, daar moet nu echt niet meer aan getwijfeld worden. Onuachu wil op zijn 26ste hogerop en KRC Genk wil hem ten gelde maken.

Maar dan moet er natuurlijk een vervanger komen. In die zoektocht waren Dimitri De Condé en co. al uitgekomen bij Wesley Moraes, de gewezen publiekslieveling van Club Brugge, die nu weg mag/moet bij Aston Villa.

Maar diverse bronnen melden nu ook dat KRC Genk Ike Ugbo (22) van Cercle Brugge gaat binnenhalen. De Engelse Nigeriaan scheert hoge toppen bij groen-zwart - heeft al 15 goals achter zijn naam - en is klaar voor een stap hogerop. 

AS Monaco

Cercle Brugge huurt Ugbo momenteel van Chelsea, maar de aankoopoptie van 5 miljoen euro is geen spek voor Cercle-bek. Er is wel sprake van dat AS Monaco via Cercle die optie zou lichten, maar andere bronnen beweren dan weer dat dat onmogelijk is.

Waardoor KRC Genk - dat alleszins kapitaalkrachtig genoeg is - nu in pole position zou staan voor de trefzekere aanvaller. Afwachten wanneer de interesse zich vertaalt in concrete onderhandelingen.

Poll: Is Ugbo volgens jou een goede vervanger voor Onuachu?

TAGS  I  KRC Genk  I  Club Brugge  I  Aston Villa  I  Cercle Brugge  I  AS Monaco

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024

zondag 21 april 2024

zaterdag 20 april 2024