'Genk geschokt in aanloop naar topper: Antwerp wil architect wegkapen'

'Genk geschokt in aanloop naar topper: Antwerp wil architect wegkapen'
Woensdag 14 april 2021 - 18:15   I   door Redactie

Antwerp staat in het tussenseizoen voor een enorme uitdaging. De kans wordt immers steeds groter dat Luciano D'Onofrio niet langer op de Bosuil blijft. En dan moet er een vervanger worden gezocht.

Er is tweespalt binnen de club, zoveel is duidelijk. "Zij die afscheid willen nemen van teammanager Frédéric Leidgens (die ondertussen vertrokken is, red.) en de rest van Franstalige clan, zijn nu dus voorstander om ook afscheid te nemen van D'Onofrio", stelt Het Nieuwsblad.

"Er is echter maar één man die daarover beslist: Paul Gheysens himself. Gheysens beseft dat hij iemand als D'Onofrio nodig heeft. Is het niet altijd voor zijn sportieve knowhow - hij durft hem ook overrulen, zoals bij de aanstelling van Leko -, dan toch voor zijn uitstraling. Waar vindt hij trouwens een vervanger? De D'Onofrio's, Mannaerts en De Condés zijn dun gezaaid."

"Antwerp zet grote stappen met zijn jeugd en door iemand als De Condé te halen, zou het ook de scouting kunnen aanpakken", vervolgt de krant. "Maar waarom zou die weggaan bij Genk?" Het Nieuwsblad ontkracht dus meteen voor een deel zijn eigen bericht, maar dat de naam van Dimitri De Condé valt is volgens insiders absoluut geen toeval.

Succestransfers

Want Antwerp zou wel degelijk zijn zinnen gezet hebben op de Limburger. Het is ze in Antwerpen immers niet ontgaan dat De Condé zich de voorbije jaren ontpopt heeft als de architect van meerdere succesploegen. Met niet alleen prijzen tot gevolg, maar ook en vooral uitgaande monstertransfers die KRC Genk heel veel geld opbrachten. 

Een vertrek van De Condé zou dus niets meer of minder dan een schok teweegbrengen. Dat het nieuws net in aanloop van de topper van komende zaterdag valt, lijkt ongelegen, maar omdat beide ploegen als zeker zijn van een ticket in play-off 1, hoeft het in principe geen invloed te hebben. Het is pas na het seizoen dat de strijd echt zal losbarsten.

Uitdaging

Want in Genk zijn ze er als de dood voor om hun succesvolle sportief directeur te verliezen. En zullen ze er dus alles aan doen om hem te houden. De vraag zal vooral zijn of De Condé zal kunnen weerstaan aan de uitdaging én de mogelijkheden van een ploeg als Antwerp.

Poll: Is De Condé volgens jou de geschikte man om Antwerp naar de absolute top te loodsen?

TAGS  I  Antwerp  I  KRC Genk

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024

zondag 24 maart 2024