‘Anouar Ait El Hadj kan Anderlecht verlaten en straffe transfer maken’

‘Anouar Ait El Hadj kan Anderlecht verlaten en straffe transfer maken’
Donderdag 15 april 2021 - 08:00   I   door Redactie

Anouar Ait El Hadj (18) is zichzelf héél erg in de kijker aan het spelen bij RSC Anderlecht. Het goudhaantje van paars-wit maakte de jongste weken zodanig veel indruk, dat de interesse zienderogen toeneemt.

In Marokko droomt men er bijvoorbeeld nu al van dat Ait El Hadj straks niet voor de Rode Duivels, maar wél voor Les Lions de l'Atlas kiest. Bondscoach Vahid Halilhodzic volgt de prestaties van Ait El Hadj op de voet en de Marokkaanse Voetbalbond nam zelfs al contact op met de entourage van de speler. Dat meldt Het Laatste Nieuws.

(Lees verder onder de afbeelding)

"Voorkeur gaat uit naar België"

In de omgeving van Ait El Hadj houden ze de boot af. "Die belangstelling doet plezier, het toont aan dat Anouar goed bezig is", klinkt het in HLN. "Maar eerlijk: onze voorkeur gaat uit naar de Rode Duivels. Anouar is in Brussel opgegroeid, heeft altijd voor de nationale jeugdelftallen gespeeld, het zou maar logisch zijn dat hij voor België gaat als hij de keuze krijgt."

"Pas als blijkt dat Anouar niet in de plannen van de Belgische voetbalbond past, zal hij overwegen om voor Marokko te voetballen", klinkt het verder nog. "Het zou onverstandig zijn om nu al die deur te sluiten, des te meer omdat Marokko zich regelmatig voor het WK weet te plaatsen."

Toptransfer?

Dat is nog niet alles. Door zijn goede prestaties in de Jupiler Pro League heeft Ait El Hadj ook de aandacht van Engelse en Spaanse clubs getrokken. De aanvallende middenvelder zou komende zomer al een toptransfer kunnen versieren. Al blijft Ait El Hadj ook op dat vlak rustig.

"Het is onze intentie om nog minstens één jaar in België te blijven", valt er te horen in het kamp van Ait El Hadj. Ook Anderlecht is overigens niet van plan om het 18-jarige goudklompje al te laten gaan. Paars-wit wil zijn jeugdproduct nog minstens een seizoen langer in Brussel houden.

Poll: Denk jij dat Ait El Hadj de absolute top gaat bereiken?

TAGS  I  Anderlecht  I  Rode Duivels  I  Marokko

maandag 16 mei 2022

zondag 15 mei 2022

zaterdag 14 mei 2022

vrijdag 13 mei 2022