Club Brugge speelt Philippe Clement mogelijk kwijt aan déze topploeg

Club Brugge speelt Philippe Clement mogelijk kwijt aan déze topploeg
Donderdag 15 april 2021 - 09:30   I   door Redactie

Philippe Clement is goed op weg om een tweede landstitel in evenveel jaar te veroveren met Club Brugge. De vraag is wat er daarna komt voor de succestrainer. Het contract van Clement bij Club loopt tot midden 2022, maar een overstap naar het buitenland lonkt.

In de voorbije maanden werd Clement genoemd bij het Franse Stade Reims en was er voorzichtige interesse van Premier League-club Sheffield United. Concrete vormen namen beide dossiers om uiteenlopende redenen (nog?) niet aan. Onder meer omdat Clement zich voorlopig voor de volle 100% op Club Brugge en het behalen van een nieuwe titel focust.

Gesprek met Verhaeghe & Mannaert

Toch moet Club Brugge ergens wel rekening houden met een vertrek van zijn orkestmeester. Clement is ambitieus en wil misschien wel een keer in het buitenland gaan werken. Na het seizoen zit de trainer hoe dan ook rond de tafel met Bart Verhaeghe en Vincent Mannaert. Dan zullen de toekomstplannen ter sprake komen.

Tom Saintfiet, de Belg die zich met Gambia plaatste voor de Afrika Cup en al járen in het buitenland werkt, geeft Clement raad: "Opnieuw kampioen van België worden, voldoening halen uit het ontwikkelen van talent en iets doen in de Champions League, ik denk dat er nog voldoende doelen zijn voor zowel Club Brugge als Philippe", aldus Saintfiet in Sport/Voetbalmagazine.

(Lees verder onder de afbeelding)

Overstap naar Nederland?

En als Clement dan toch wil vertrekken, dan moet hij volgens Saintfiet voor een verhuis naar Nederland opteren. "Eric Gerets ging hem voor, van Club Brugge naar PSV. Daar werken klinkt nog altijd meer voor de buitenwereld dan Club Brugge", merkt Saintfiet op.

"PSV opende deuren voor Phillip Cocu, Ajax voor Frank de Boer. Overal gefaald, maar wel altijd aanbiedingen. Misschien moet Clement naar PSV. Schmidt werkt daar ook niet honderd procent overtuigend. Als eerste stap voor een Belg is Nederland altijd wat makkelijker", besluit Saintfiet.

Het zou dus zomaar kunnen dat Clement de Belgische top inruilt voor de Nederlandse. Saillant detail: Schmidt zou voor een vertrek staan bij PSV. De Duitse trainer is kandidaat om de nieuwe trainer van Eintracht Frankfürt te worden. Clement zou zo zelfs sneller dan verwacht in beeld kunnen komen bij PSV.

Poll: Vind jij dat PSV een stap hogerop is ten opzichte van Club Brugge?

TAGS  I  Club Brugge  I  PSV  I  Stade Reims  I  Gambia  I  Ajax  I  Sheffield United

maandag 25 september 2023

zondag 24 september 2023

zaterdag 23 september 2023

vrijdag 22 september 2023