Ongeziene jackpot: "KRC Genk kan Onuachu verkopen voor 35 à 40 miljoen"

Ongeziene jackpot:
Donderdag 15 april 2021 - 14:00   I   door Redactie

Dat Paul Onuachu (26) aan het einde van dit seizoen gaat vertrekken bij KRC Genk, lijkt nu al een uitgemaakte zaak. In de Luminus Arena mogen ze zich zelfs al opmaken voor een nieuwe recordtransfer.

Onuachu trok in de voorbije maanden reeds de aandacht van meerdere buitenlandse clubs. Olympique Lyon en Premier League-teams maken jacht op de topschutter van KRC Genk. De ploegen in kwestie zouden grof geld willen betalen voor Onuachu.

Claus Steinlein, de technisch directeur van Onuachu's vorige club FC Mitjylland, denkt dat Genk het grote lot gewonnen heeft met de spits. FC Midtjylland verkocht Onuachu destijds voor 6 miljoen euro aan Genk. Volgens Steinlein zullen de Limburgers straks een veelvoud van dat bedrag opstrijken.

"KRC Genk kan Onuachu straks verkopen voor 35 à 40 miljoen euro. En met dat geld kan het dan weer een andere spits aantrekken voor 6 of 7 miljoen. Zo gaat het nu eenmaal", laat Steinlein optekenen in de Deense media.

(Lees verder onder de afbeelding)

'Al' 26

De toekomst zal moeten uitwijzen of het straks wel degelijk de jackpot wordt voor KRC Genk. Onuachu beschikt over een uniek profiel als targetman, maar is wel 'al' 26. En buitenlandse ploegen betalen toch eerder grote sommen voor spelers die enkele jaren jonger zijn. Het gespecialiseerde Transfermarkt schat de marktwaarde van Onuachu momenteel op 16 miljoen euro.

De Nigeriaan ligt nog tot medio 2024 onder contract in de Luminus Arena, wat dan weer wél enorm in het voordeel van Genk speelt. Geïnteresseerde clubs zullen immersmet een grote zak geld moeten aankloppen bij Genk, willen ze de Limburgers overtuigen. De clubleiding van Genk denkt aan een transfersom van zo'n 25 miljoen euro - niet onrealistisch.

Berge & David

De duurste uitgaande transfer in de clubgeschiedenis staat voorlopig op naam van Sander Berge. De Noorse middenvelder vertrok een dik jaar geleden voor 24 miljoen euro naar Sheffield United. Die Berge zou overigens een toptransfer kunnen maken. Liverpool aast op de ex-speler van Genk.

De duurste uitgaande transfer in de Jupiler Pro League staat dan weer op naam van AA Gent en Jonathan David. De Canadees verkaste vorige zomer voor 27 miljoen euro naar Lille. Een bedrag dat via bonussen nog verder kan oplopen.

Poll: Vind jij dat Onuachu 35 à 40 miljoen euro waard is?

TAGS  I  KRC Genk  I  Olympique Lyon  I  Sheffield United  I  FC Midtjylland

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024

zondag 21 april 2024

zaterdag 20 april 2024