Clement zet zinnen op sterspeler van KRC Genk, Club Brugge wil fors betalen

Clement zet zinnen op sterspeler van KRC Genk, Club Brugge wil fors betalen
Vrijdag 16 april 2021 - 07:30   I   door Redactie

Club Brugge verkent dezer dagen de transfermarkt. De Belgische landskampioen is op zoek naar versterking voor volgend seizoen en kijkt ook aandachtig rond in de Belgische competitie.

Niet zo lang geleden was er de interesse in Michel-Ange Balikwisha (19). Club informeerde bij de speler en diens entourage en wilde zelfs een bod neerleggen bij Standard. Tot een transfer lijkt het evenwel niet te komen, want Balikwisha voelt weinig voor een vertrek op Sclessin.

Club Brugge moet het geweer dus van schouder veranderen. Geen enkel probleem voor blauw-zwart, dat ook andere spelers uit de Jupiler Pro League in het vizier heeft. Zo zou ook KRC Genk-speler Junya Ito (28) op het verlanglijstje van de leider staan.

Band met Clement

Dat Club Brugge bij Ito is uitgekomen, is niet onlogisch. De Bruggelingen zijn met het oog op volgend seizoen op zoek naar gevaarlijke flankaanvallers met scorend vermogen. Ito zou perfect in het vooropgestelde profiel passen. Bovendien kent Club-coach Philippe Clement de Japanner heel goed.

(Lees verder onder de afbeelding)

Concurreren met Lang en De Ketelaere

Bij KRC Genk werkten Clement en Ito al een half seizoen samen. De winger streek in januari 2019 neer in België en het was Clement die van hem een Genkse basisspeler maakte. Samen werden ze ook kampioen met Genk.

Ito werd na het vertrek van Clement pas echt één van de belangrijkste spelers in de Luminus Arena, maar legde de basis voor zijn successen wel onder de huidige T1 van Club Brugge. En dat is de speler nog niet vergeten Ito blijft Clement dankbaar.

Clement weet precies wat hij heeft aan de gretige Ito. De Club-coach zou de Japanner nu dan ook warm willen maken voor een verhuis naar het Jan Breydelstadion. Ito zou bij Club de concurrentie moeten aangaan met jongens als Noa Lang en Charles De Ketelaere.

6,5 miljoen?

Afwachten of Genk wil meewerken aan een deal. Ito ligt tot 2023 onder contract en heeft een marktwaarde van 6,5 miljoen euro. Club Brugge zou bereid zijn om zo'n - fors - bedrag neer te tellen voor de 28-jarige Ito.

Poll: Vind jij dat Club Brugge moet doordrukken voor Ito?

TAGS  I  KRC Genk  I  Club Brugge

zaterdag 20 april 2024

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024