Anderlecht en Marc Coucke plots in vieze papieren: “Dit zal er inhakken”

Anderlecht en Marc Coucke plots in vieze papieren: “Dit zal er inhakken”
Vrijdag 16 april 2021 - 09:30   I   door Redactie

Net op een moment dat het opnieuw wat beter leek te gaan met de club, krijgt RSC Anderlecht een nieuwe klap in het gezicht. Uit het licentiedossier van paars-wit is gebleken dat Lukasz Teodorczyk (29) nog een serieuze smak geld verlangt van zijn gewezen werkgever.

"Deze week werden de licentiedossiers openbaar. Daaruit blijkt dat Anderlecht nog een juridisch conflict heeft met ex-speler Lukasz Teodorczyk", schrijft Het Nieuwsblad. "De Poolse spits, die nu bij ­Charleroi zit, meent dat RSCA hem nog 600.000 euro aan loon en premies moet. Hij trok daarvoor naar de Arbeidsrechtbank in Brussel."

(Lees verder onder de afbeelding)

Géén topverkoop

Anderlecht kwam enkele jaren geleden al bedrogen uit na het aantrekken van Teodorczyk. Het haalde Teo voor 4,75 miljoen euro weg bij Dynamo Kiev en gaf de spits een jaarloon van 3 miljoen euro bruto. "Dat met het oog op een latere topverkoop", benadrukt Het Nieuwsblad.

Eén - toch wel groot - probleem: Teodorczyk kon niet bevestigen en nadat Marc Coucke Anderlecht had overgenomen, raakte de club maar niet van de spits af. "Finaal stalde makelaar Mogi Bayat hem bij Udinese, maar die zaak was verlies­latend voor paars-wit", lezen we verder nog in de krant.

Teo eist 600.000 euro

Alsof dat nog niet erg genoeg was, meent Teodorczyk dus ook nog recht te hebben op een deel van zijn loon, een aantal wedstrijdpremies én een deel van zijn pensioenfonds. "Dat alles voor zo'n 600.000 euro. Binnenkort doet de Brusselse Arbeidsrechtbank een uitspraak in de zaak", weet Het Nieuwsblad.

"Als Anderlecht dat bedrag moet ophoesten, zal het er wel inhakken", voegt de krant er tot slot nog aan toe. "Het heeft het niet breed en er is ook nog een zaak met de Nederlandse ­fiscus over een verhuur van Hernan Losada aan Heerenveen twaalf jaar geleden."

TAGS  I  Anderlecht  I  Charleroi  I  Heerenveen

vrijdag 2 juni 2023

donderdag 1 juni 2023

woensdag 31 mei 2023