Club Brugge wordt erg bleek na nieuwe ontwikkelingen bij Anderlecht

Club Brugge wordt erg bleek na nieuwe ontwikkelingen bij Anderlecht
Vrijdag 16 april 2021 - 11:30   I   door Redactie

Club Brugge zwaait ondertussen al enkele jaren de plak in de Belgische voetbalwereld. Het blauw-zwart van Bart Verhaeghe groeide uit tot de meeste succesvolle voetbalclub van het moment in de Jupiler Pro League. Al is RSC Anderlecht bezig aan een serieuze remonte.

Anderlecht heeft het al enkele jaren ontzettend moeilijk, maar Jonathan Legear gelooft dat de Brusselaars de rug zullen rechten. En misschien wel sneller dan verwacht. Legear, die tussen 2003 en 2011 uitkwam voor Anderlecht, is alvast een grote believer van het RSCA-project én coach Vincent Kompany.

Anderlecht opteerde vanaf de komst van Vincent Kompany voor een filosofie die anders is dan die van andere clubs”, steekt Legear van wal in een gesprek met La Capitale. “Maar vanaf het begin maakte ik deel uit van de 10% die geloofde dat het project zou slagen. Dat kan je nagaan in interviews die ik zo’n twee jaar geleden gaf.”

(Lees verder onder de afbeelding)

"RSCA is nu gelanceerd"

“Het enige waar Anderlecht volgens mij fouten in heeft gemaakt, is de communicatie. De bazen hadden van meet af aan duidelijk moeten maken aan de supporters dat ze geduld zouden moeten hebben. Dat zou de clubleiding veel kritiek en spanningen bespaard hebben. Dit gezegd zijnde is Anderlecht nu wel weer gelanceerd”, merkt Legear op.

“En dat zeg ik niet alleen omdat het heeft gewonnen van Antwerp en Club Brugge. Ik heb RSCA dit seizoen al meermaals het beste voetbal van België zien spelen”, steekt de gewezen winger van Anderlecht en Standard pluimen op de hoed van Kompany en zijn jongens.

Kampioen

Waarna Legear enkele straffe uitspraken doet waar ze bij Club Brugge toch even van zullen opschrikken: “Als Anderlecht deze zomer enkel Sambi Lokonga verkoopt en de rest van de groep de komende jaren bijeenhoudt en versterkt, zal het Club Brugge over drie jaren bijgebeend hebben en opnieuw kampioen worden.”

“Ik ben ervan overtuigd dat het gaat lukken. Door de weg van Kompany in te slaan, is Anderlecht eindelijk in het tijdperk van het moderne voetbal terechtgekomen. Én neemt het een voorsprong van tien jaar op alle andere Belgische ploegen. Mijn uitspraken klinken misschien gek, maar we zullen het er over enkele jaren nog eens over hebben”, besluit Legear.

Poll: Denk jij dat Anderlecht binnen dit en drie jaar verder zal staan dan Club Brugge?

TAGS  I  Club Brugge  I  Anderlecht  I  Antwerp

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024

zondag 21 april 2024

zaterdag 20 april 2024