‘Club Brugge heeft grote naam op het oog om vertrek van Vanaken op te vangen’

‘Club Brugge heeft grote naam op het oog om vertrek van Vanaken op te vangen’
Vrijdag 16 april 2021 - 15:00   I   door Redactie

Club Brugge stevent af op een nieuwe landstitel, maar Hans Vanaken (28) beleeft niet bepaald zijn meest gelukkige seizoen in loondienst van blauw-zwart. De middenvelder haalde de voorbije maanden niet altijd zijn beste niveau en dat kan straks resulteren in een vertrek.

Het is immers niet uitgesloten dat Club Brugge en Vanaken na afloop van de play-offs uit elkaar gaan. Het Engelse West Ham United blijft ook nu aan de mouw trekken van de Limburger. Vanaken zelf zegt niet op voorhand 'neen' tegen een overstap naar de Premier League.

Hoewel een vertrek van Vanaken een zware aderlating zou zijn voor Club Brugge, denkt het bestuur wel al na over een mogelijke opvolger voor de tweevoudige Gouden Schoen. Italiaanse bronnen melden dat Club opnieuw aan Ruslan Malinovskyi snuffelt. De 27-jarige Oekraïner is net als tijdens de voorbije mercato's in beeld.

Áls Vanaken komende zomer naar het buitenland verhuist, zal Club Brugge zijn uiterste best doen om Malinovskyi los te weken bij Atalanta. Philippe Clement kent de Oekräiner heel goed en ziet in de speler een ideale aanwinst voor zijn ploeg. Je kan de coach van blauw-zwart geen ongelijk geven.

Dure vogel

Toch zal het niet evident zijn om Malinovskyi te kopen. De middenvelder heeft een marktwaarde van 21 miljoen euro. Zelfs als Atalanta wil meewerken aan een deal, zal Club Brugge dus diep in de buidel moeten tasten.

Het zou moeten zijn dat beide ploegen een interessante constructie uitwerken, waarbij iemand als Emmanuel Dennis de omgekeerde beweging maakt van Malinovskyi. Atalanta zou de Nigeriaan, niet langer gewenst bij Club, graag overnemen. Wordt ongetwijfeld vervolgd...

Poll: Wie vind jij de beste van de twee?

TAGS  I  Club Brugge  I  Atalanta  I  West Ham United

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024