Zware klap voor Simon Mignolet: "Hij is overleden aan corona"

Zware klap voor Simon Mignolet:
Zaterdag 17 april 2021 - 07:30   I   door Redactie

Simon Mignolet (33) is de rots in de branding bij Club Brugge. De Rode Duivel stond er dit seizoen altijd, ook al heeft hij het lang niet gemakkelijk gehad op privévlak. Recent verloor Mignolet bijvoorbeeld nog zijn beide grootvaders.

"Mijn beide grootvaders zijn vorige maand kort na mekaar overleden", vertelt Mignolet in Het Nieuwsblad. "Die langs vaderszijde, Albert, was 94 jaar. Tijdens de eerste golf raakte hij besmet met corona, maar hij ondervond daar geen enkele hinder van. Nu is hij eigenlijk gestorven van eenzaamheid, want hij was intussen gevaccineerd."

"De voorbije drie jaar verbleef hij in een woonzorgcentrum, maar het laatste jaar heeft hij nauwelijks bezoek mogen ontvangen. Dat maakte hem niet vrolijker en altijd wat meer levensmoe. Alleen mijn vader en nonkel konden langsgaan, ik ben hem wel enkele keren aan het raam gaan groeten, maar dat was ook niet wat het moest zijn.”

"In twee weken was ik mijn beide opa's kwijt"

Luc, de andere grootvader van Mignolet, overleed niet veel eerder ook al. “Hij is wel overleden aan corona. Zonder dat vreselijke virus zou hij honderd jaar geworden zijn, want hij was kerngezond en heeft altijd veel gesport", vertelt de Club-doelman. "Nu was het over en uit op zijn 83ste."

"In twee weken was ik mijn beide opa's kwijt, twee van mijn grootste fans ook. Ze waren tot hun laatste dag aan de tv gekluisterd om elke match van mij te volgen. Dit verlies kwam enorm hard aan, maar ik kon het gelukkig rationeel benaderen en het een plaats geven.”

TAGS  I  Club Brugge  I  Rode Duivels

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024

zondag 21 april 2024

zaterdag 20 april 2024