'Philippe Clement verrast en kiest voor dít elftal tegen Moeskroen'

'Philippe Clement verrast en kiest voor dít elftal tegen Moeskroen'
Zaterdag 17 april 2021 - 08:00   I   door Redactie

Club Brugge neemt het zondagavond, op de allerlaatste speeldag van de reguliere competitie, op tegen Moeskroen. In aanloop naar het duel is het alvast duidelijk voor welke opstelling coach Philippe Clement zal kiezen.

Zowel Het Laatste Nieuws als Het Nieuwsblad meldt dat Clement voor zijn sterkst mogelijke elftal zal opteren. De trainer van Club Brugge wil - zeker na de nederlaag in Anderlecht - niets aan het toeval overlaten. In aanloop naar de play-offs moét zijn ploeg vertrouwen tanken.

Vlammen én winnen

Dat Clement voor zijn typeploeg gaat kiezen, is best wel opvallend en verrassend. Met Clinton Mata, Odilon Kossounou, Eduard Sobol én Noa Lang zijn liefst vier spelers amper één kaart verwijderd van een gele schorsing. Pakken ze geel, missen ze meteen de eerste match in play-off 1.

Door hen alle vier aan de aftrap te brengen, neemt Clement dus een zeker risico. Al weegt het gele gevaar blijkbaar niet door bij de coach van blauw-zwart. Clement wil niet rekenen en gewoon vlammen én - uiteraard - winnen tegen Moeskroen.

De vermoedelijke opstelling:

Mignolet - Mata, Kossounou, Mechele, Sobol - Rits, Vormer, Vanaken - De Ketelaere, Dost en Lang.

Poll: Begrijp jij de keuzes van Clement?

TAGS  I  Club Brugge  I  Moeskroen

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024