Mata: "Na Club Brugge zijn zíj de beste ploeg in de Jupiler Pro League"

Mata:
Zaterdag 17 april 2021 - 10:00   I   door Redactie

Club Brugge domineert de Jupiler Pro League ook dit seizoen. Blauw-zwart liet de concurrentie bij momenten verbleken. Recent verloor het wel van Antwerp en Anderlecht, twee nederlagen die er toch inhakten. Al zijn zij niet de grootste uitdagers van Club, zo oordeelt Clinton Mata.

“Wie na Club Brugge de beste ploeg is in de Jupiler Pro League? Ik zou zeggen: KRC Genk", aldus Mata in een gesprek met de Franstalige krant La Dernière Heure. "Genk is sterk op de flanken en het trio voorin is eveneens sterk. Als Onuachu de bal kan bijhouden, dan kan Genk ontploffen met al die lopende mensen rond de spits.”

"Vraag het maar eens aan Noa Lang"

Tijdens het interview kreeg Mata ook de vraag of Club Brugge niet gewoon te sterk is voor de Belgische competitie. “Neen, dit kampioenschap is nog steeds erg moeilijk”, geeft de verdediger meteen het nodige tegengas. “Vraag maar eens aan Noa Lang wat hij van de Belgische competitie vindt.”

“Hij dacht dat het hier makkelijker zou zijn en dat hij veel ruimte zou hebben, net als in Nederland. De realiteit is dat je in België geen tijd krijgt om een bal te controleren. Het voetbal is hier fysiek, snel en technisch”, analyseert Mata.

“Als we als Club Brugge zijnde zo sterk zijn, is het omdat we niet achteroverleunen. Nooit", gaat hij verder. "We willen altijd vooruitgang boeken, op alle niveaus. Ik ben hier sinds 2018 en de club blijft maar groeien. Je zou de intensiteit op training eens moeten zien. Zoiets stuwt je gewoon naar een hoger niveau”, besluit Mata.

Poll: Wie vind jij na Club Brugge de beste ploeg in België?

TAGS  I  Club Brugge  I  KRC Genk  I  Antwerp  I  Anderlecht  I  AA Gent

vrijdag 29 maart 2024

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024