Clinton Mata is duidelijk over transfer: "Dan vertrek ik bij Club Brugge"

Clinton Mata is duidelijk over transfer:
Zaterdag 17 april 2021 - 14:00   I   door Redactie

Vorige zomer begaf Clinton Mata zich, na een erg sterk seizoen, naar de exit in het Jan Breydelstadion. Finaal bleef de 28-jarige verdediger toch bij Club Brugge en werd zijn overeenkomst zelfs opengebroken. Dat wil niet zeggen dat Mata niet meer aan een vertrek denkt.

Uit een interview met La Dernière Heure blijkt Mata niet uitsluit dat hij straks andere oorden opzoekt. En dat is toch slecht nieuws voor Club Brugge, waar de Angolees onmisbaar is geworden. “Ik voel me goed in Brugge, maar het klopt dat het komende zomer het ideale moment zou zijn om een transfer te maken", aldus Mata.

Al is de verdediger wel kieskeurig. "Wat heeft het voor zin om bij de veertiende uit de Premier League te tekenen als ik hier, binnen een super professionele omkadering, ieder jaar Champions League kan spelen?", klinkt het. "Als je bij Club Brugge speelt, geraak je gewend aan winnen. Het is lastig om dan ergens te gaan spelen waar je vaker verliest dan wint. Als ik vertrek, dan is het naar club uit de top 6 van een grote competitie.”

Manager van Firmino

Vorig seizoen, na zijn topprestatie tegen Real Madrid, stond Mata zijn telefoon plots roodgloeiend. Hij had indruk gemaakt op de hele wereld. “Ik kreeg heel veel berichtjes. Het hield maar niet op. Het waren vaak zaakwaarnemers die wilden dat ik bij hen tekende. Uiteindelijk heb ik dan een aanbod van Roger Wittman (de manager van onder meer Roberto Firmino, nvdr.) geaccepteerd.”

Via Wittman zou Mata straks zomaar in de Premier League kunnen belanden. Hij heeft alvast een goede band met zijn manager. “Ik wilde niet zomaar om het even welke zaakwaarnemer nemen. Ik wil niet speler nummer 100 op het lijstje zijn, want dan houdt een manager zich niet goed met je zaken bezig."

"Ik heb een directe lijn naar Wittman en we praten elke dag met elkaar. Hij ziet mij niet als een handelswaar. Wittman wil het beste voor zijn spelers en dat kan je niet van iedere zaakwaarnemer zeggen", besluit Mata.

Poll: Vind jij Clinton Mata goed genoeg voor een club uit de top 6 van een grote competitie?

TAGS  I  Club Brugge

vrijdag 29 maart 2024

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024