Genk en scorende Onuachu krijgen geweldige domper te verwerken op Antwerp

Zaterdag 17 april 2021 - 22:36   I   door Redactie

In wat als een generale repetitie voor de bekerfinale kon worden beschouwd ging KRC Genk zaterdagavond met 3-2 verliezen op het veld van Antwerp. Ondanks twee goals van Paul Onuachu.

Aan 29 doelpunten zit hij nu al, de boomlange Nigeriaan van KRC Genk. Zelden was een titel als topschutter zo verdiend als dit seizoen voor Onuachu. Tegen Antwerp begon hij er al aan voor de rust. Met medewerking van Antwerp-doelman De Wolf die een schot van Preciado wegduwde in de voeten van de spits.

Na rust zette Onauchu de Limburgers op 0-2 met een perfecte penalty, opnieuw na mistasten van De Wolf, deze keer weliswaar niet geholpen door zijn blunderende verdediging. Het maakte de zaak van de Nigeriaan niet.

Hij miste dit seizoen nog geen enkele elfmeter. Acht op acht. De winst leek binnen, maar dat was buiten Lamkel Zé gerekend. Het enfant 'steeds minder' terrible nette knap de 1-2 en daar kon voor één keer zelfs de VAR niets tegen inbrengen.

Comeback

Antwerp leek daar moed uit te putten en Refaelov zag de 2-2 tegen de binnenkant van de paal uiteenspatten. Het was diezelfde Refaelov die vervolgens met twee assists een geweldige comeback inluidde. Eerst op vrije trap voor Mbokani en vervolgens op hoekschop voor Batubinsika. 3-2 en een geweldige domper voor KRC Genk.

Poll: Is Genk klaar voor de bekerfinale tegen Standard?