AA Gent zwaar in de problemen: "Fout die wel meer clubs maken"

AA Gent zwaar in de problemen:
Woensdag 21 april 2021 - 10:30   I   door Redactie

AA Gent zou meestrijden voor de titel, maar behoudens winst van play-off 2 grijpt het zelfs naast een Europees ticket. En ook in de Europa League werd het een afgang met 0 op 18.

Dat brengt natuurlijk een hoop minder geld in het laatje. En dat bovenop de coronacrisis waardoor er al geen inkomsten zijn van supporters. On top of the bill is er ook nog de zware loonlast.

Uit een onderzoek van Het Nieuwsblad blijkt immers dat de lonen bij AA Gent in één jaar met liefst 61 procent gestegen. De Buffalo's haalden in hun poging om Club Brugge naar de kroon te steken dan ook een aantal oude bekenden terug, zoals Laurent Depoitre, Sven Kums en Vadis Odjidja.

"Dat is een fout die wel veel clubs maken", zegt sporteconoom Trudo Dejonghe in de krant. "Je hoopt dat ze de glorieperiode kunnen terugbrengen, maar intussen zijn het wat oudere spelers, die al een stapje trager zijn. En je betaalt er vaak ook nog eens veel te veel voor." 

Standard

Waardoor AA Gent zichzelf financieel zwaar in de problemen steekt. Hetzelfde ziet Het Nieuwsblad bij Standard, dat onder andere Carcela en Lestienne ging terughalen. Bij de supporters kunnen er zo punten worden gescoord, maar die spelers kosten veel geld.

TAGS  I  AA Gent  I  Club Brugge  I  Standard

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024

zondag 24 maart 2024