Splinterbom bij Club Brugge in aanloop naar play-off 1?: 'Clement vertrekt'

Splinterbom bij Club Brugge in aanloop naar play-off 1?: 'Clement vertrekt'
Woensdag 21 april 2021 - 16:00   I   door Redactie

Straks wordt Club Brugge kampioen, daar is iedereen van overtuigd. Maar straks verliest blauw-zwart ook zijn succestrainer, daar zijn ze in Nederland van overtuigd.

Want PSV ziet aan het einde van dit seizoen goed als zeker zijn trainer Roger Schmidt naar de Bundesliga trekken. Na Eintracht Frankfurt toont nu immers ook Hertha Berlijn zware belangstelling. De Duitse trainer heeft geen overtuigend seizoen gehad in Eindhoven en dus zou er een einde komen aan de samenwerking.

En dat opent volgens bronnen dan weer de deuren voor... Philippe Clement. De Brugse succestrainer is gelukkig in Brugge, maar heeft nooit onder stoelen of banken gestoken dat een avontuur in het buitenland hem wel zint. 

In de voorbije maanden werd de Waaslander genoemd bij het Franse Stade Reims en was er voorzichtige interesse van Premier League-club Sheffield United. Maar omdat Clement zich wilde focussen op het behalen van de titel, werd dat op de lange baan geschoven.

PSV

Bronnen bevestigen nu echter dat de Club Brugge-coach volgend seizoen wel degelijk zou vertrekken. Met PSV als nieuwe bestemming. De ideale stap voor een Belgische trainer om het in het buitenland te wagen. Omdat de aanpassing naar taal en voetbalideeën niet al te groot is. 

En zo kan hij bij een andere topclub een nieuwe uitdaging aangaan. Want met een derde titel op rij (in 2019 werd hij kampioen met KRC Genk) heeft hij in België al alles gewonnen wat er te winnen valt. Het contract van Clement bij Club loopt tot midden 2022, maar gesprekken waren er nog niet. Wordt vervolgd.

Poll: Zou PSV een goede stap zijn voor Clement?

TAGS  I  Club Brugge  I  KRC Genk  I  PSV  I  Stade Reims  I  Gambia  I  Ajax  I  Sheffield United

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024