Ivan Leko maakt wellicht straffe terugkeer naar Jupiler Pro League

Ivan Leko maakt wellicht straffe terugkeer naar Jupiler Pro League
Donderdag 22 april 2021 - 09:00   I   door Redactie

Ivan Leko stond aan het begin van het huidige seizoen nog aan het roer bij Royal Antwerp FC, maar tegenwoordig is hij coach van het Chinese Shanghai SIPG. In China gaat het nieuwe seizoen deze week van start en Leko staat te popelen. Al denkt hij ook al aan een terugkeer naar België.

"Ik blijf dit een enorme uitdaging vinden", vertelt Leko aan Het Belang van Limburg. "Sportief zet ik stappen. Vergis je niet, hier werk ik met spelers die op het allerhoogste niveau gespeeld hebben: van Oscar over Mooy tot Arnautovic. Wel vertrok Hulk intussen weer naar Brazilië."

"Sowieso was het de jongste maanden moeilijk om alle buitenlanders netjes op tijd hier te krijgen door de co­ronacrisis en visumproblemen. Bovendien zitten we met een voorbereiding die drie maanden duurde. Dat is niet simpel en nieuw voor mij. Maar het is niet anders."

"België is mijn tweede thuis"

Leko tekende voor twee jaar in China, maar denkt ook al aan een terugkeer naar ons land. "Of ik zelf ooit terugkeer naar België? Zéker. Omdat België mijn tweede thuis is", benadrukt de Kroaat. "Mijn kinderen gaan er naar school, worden er groot. Maar mijn werk is nu hier. Ik heb hier een tweejarig contract lopen."

De ex-coach van STVV, Club Brugge en Antwerp zal in de toekomst dus hoe dan ook terugkeren in de Jupiler Pro League. En als Leko wil terugkeren, zal er aan interesse geen gebrek zijn. Bij Club Brugge maakte hij indruk door in zijn eerste jaar meteen de titel te pakken, Antwerp bezorgde hij de beker.

Poll: Hoop jij dat Leko snel weer in de Belgische competitie komt coachen?

TAGS  I  Club Brugge  I  Antwerp  I  STVV  I  Beerschot

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024