Jelle Vossen moet nog iets kwijt over Club Brugge: “Ik vind dat heel erg”

Jelle Vossen moet nog iets kwijt over Club Brugge: “Ik vind dat heel erg”
Donderdag 22 april 2021 - 21:00   I   door Redactie

Jelle Vossen (32) verkaste iets meer dan een jaar geleden naar Zulte Waregem. Zijn grootste successen kende de spits echter bij KRC Genk en Club Brugge. Dat Vossen in de zomer van 2016 naar Jan Breydel verhuisde, nam de Genk-aanhang hem wel niet bepaald in dank af.

Na een extreem korte passage van twee maanden bij het Engelse Burnley, maakte Vossen de overstap naar Club Brugge. Bij KRC Genk reageerden ze razend. De fans waren er zeker van dat Vossen nog voor zijn vertrek naar Burnley al wist dat hij later naar Club zou trekken. In een gesprek met Het Laatste Nieuws komt Vossen nog eens terug op die woelige periode.

Géén opgezet spel

Club Brugge kwam toen als geroepen, ja, maar ik heb wel spijt... Spijt is het verkeerde woord, want datgene wat een deel van de Genkse fans mij verwijt, klopt niet. Mijn transfer naar Club Brugge was géén opgezet spel, al begrijp ik dat dat idee leeft”, maakt Vossen duidelijk in de krant.

“Ik vertrok in Genk omdat ik absoluut die stap naar het buitenland wilde zetten en twee maanden later stond ik terug in België. Ik heb begrip voor het onbegrip, maar als zij zich hadden gevoeld hoe ik mij op dat moment bij Burnley voelde, dan hadden ze ook een oplossing gezocht. Dat mijn band met de Genkse supporters door die overstap naar Brugge... ik zal niet zeggen gebroken, maar toch getoucheerd is, vind ik nog steeds heel erg.”

(Lees verder onder de afbeelding)

"Ik heb de impact van mijn transfer naar Brugge onderschat"

“Langs mijn kant is de liefde voor KRC Genk nog steeds heel groot, ongeacht wat een deel van de supporters ervan vindt. Als ik een grijze muis was geweest, dan had het zo gevoelig niet gelegen. Maar ik heb de impact van mijn transfer naar Brugge onderschat”, geeft Vossen toe.

“Ik weet nog dat ik een goede kameraad van mij belde en zei: 'Je gelooft het nooit, maar ik heb in Brugge getekend.' Hij antwoordde dat ik niet wist wat ik deed en dat ik heel Genk achter mij aan zou krijgen. Ik besefte dat toen niet. Maar toen het nieuws bekend raakte, ontplofte mijn Facebook. Ik zag foto's van paspoppen met mijn shirt aan een strop, truitjes van mij die verbrand werden, truitjes die werden doorgespoeld. Dat was ongezien, ik ben er echt niet goed van geweest."

"Het zat langs twee kanten niet goed"

Vervolgens legt Vossen nog eens uit hoe hij uiteindelijk bij Club Brugge is terechtgekomen. ”Ik kan je haarfijn uitleggen hoe het gelopen is. De dag ervoor speelden we nog met Burnley en voor die wedstrijd kreeg ik telefoon van mijn manager. 'Club Brugge, zegt dat je iets?' Zes maanden verkommeren bij Burnley of een nieuwe uitdaging aangaan bij Club Brugge, mijn keuze was snel gemaakt.”

“Het zat langs twee kanten niet goed. Alles moest heel snel gaan, dus ben ik in een privéjet naar België gevlogen om nog op tijd te zijn. En heb ik dat filmpje opgenomen. Ik snap dat dat verkeerd kan overkomen, maar met de hand op het hart, dat was vooraf allemaal niet besproken. Daar zou Burnley ook nooit aan meegewerkt hebben."

Poll: Geloof jij dat Vossen de waarheid spreekt?

TAGS  I  Club Brugge  I  KRC Genk  I  Burnley  I  Zulte Waregem

vrijdag 29 maart 2024

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024