'Wesley Moraes staat voor toptransfer naar Belgische competitie'

'Wesley Moraes staat voor toptransfer naar Belgische competitie'
Vrijdag 23 april 2021 - 11:00   I   door Redactie

Wesley Moraes (24) verkaste in de zomer van 2019 voor zo'n 25 miljoen euro naar Aston Villa. In de Premier League kon het gewezen goudhaantje van Club Brugge zich echter nog niet doorzetten. Mogelijk keert Wesley straks terug naar de Belgische competitie.

Britse bronnen melden dat Wesley meer dan gewone interesse geniet van een niet nader genoemde Belgische topploeg. De kans is zeer reëel dat de Braziliaanse targetman in het tussenseizoen terugkeert naar de Jupiler Pro League.

Wesley is na een zware knieblessure opnieuw fit, maar maakte dit seizoen nog geen minuten bij het A-elftal van Aston Villa. Daarvoor is het duidelijk nog te vroeg. De aanvaller mocht tot dusver wel twee keer opdraven bij de U23, om op die manier matchritme op te doen.

(Lees verder onder de afbeelding)

Vervelende situatie

Toch hoeft Wesley zich geen illusies te maken. De kans is klein dat hij binnenkort opnieuw de eerste spits is van Aston Villa. Ook volgend seizoen zal de Engelse club inzetten op Ollie Watkins, die afgelopen zomer voor bijna 30 miljoen euro overkwam van Brentford én het naar behoren doet.

Het maakt dus dat Wesley een oplossing moet vinden voor zijn vervelende situatie. Een (tijdelijke) overstap naar de Belgische competitie zou de Braziliaan deugd kunnen doen. In een vertrouwde omgeving zou hij opnieuw de beste Wesley kunnen worden.

Antwerp, Genk of... Gent?

Dé vraag is natuurlijk welke ploeg de jacht op Wesley heeft geopend. Club Brugge beschikt met Bas Dost over een topspits, terwijl Anderlecht vol voor Lukas Nmecha gaat. Antwerp (Mbokani) en KRC Genk (Onuachu) moeten rekening houden met een vertrek van hun aanvalsleider.

Is het één van hen die op Wesley aast? Het zou best kunnen. Of is het AA Gent, waar Hein Vanhaezebrouck - zeker bij een vertrek van Roman Yaremchuk - een nieuwe aanvaller wil, dat aan de mouw van Wesley trekt? Wordt ongetwijfeld vervolgd...

Poll: Bij welke Belgische ploeg zou jij Wesley Moraes liefst zien tekenen?

TAGS  I  Club Brugge  I  Antwerp  I  KRC Genk  I  AA Gent  I  Anderlecht  I  Aston Villa

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024

zondag 21 april 2024

zaterdag 20 april 2024