Gert Verheyen onthult: "Dáárom is Genk favoriet in de bekerfinale"

Gert Verheyen onthult:
Zaterdag 24 april 2021 - 20:00   I   door Redactie

Eén match die er dit weekend bovenuit steekt in België: de bekerfinale. Standard en KRC Genk zullen uitmaken wie zijn seizoen nu al geslaagd mag noemen. En Gert Verheyen heeft zo zijn idee wie dat zal zijn.

In Het Nieuwsblad stelt de ex-Rode Duivel zijn ideale ploeg samen uit de beide elftallen. Opvallend: in aanvallend opzicht kiest hij met Bongonda-Ito-Onuachu voor een volledig Genks trio.

"Met Klauss als diepe spits en Muleka als valse rechtsbuiten, is Standard wel vaker op de afspraak", steekt Verheyen van wal. "Dat was hun probleem: hoe kleiner de affiche, hoe meer kans dat Standard niet thuis gaf. Maar aan Bongonda-Ito-Onuachu kunnen ze niet tippen.

"Niemand in onze competitie. Dat is de beste voorlinie", zwaait de analist met lof. "Daarom is Genk favoriet. Als die hun dagje hebben... Ze zijn wel gebaat bij ruimte. Je kan Genk proberen vast te zetten met hoge druk omdat ze achterin beperkt zijn qua uitvoetballen. Maar dan heb je het aan je rekker."

Afwachtender

Verheyen besluit: "De oplossing is simpel: een bal naar Onuachu en die twee andere zijn vertrokken. Genk is beter wanneer het zelf iets afwachtender speelt. Dan kan het ruimte voor zichzelf ­creëren voor die omschakeling.”

Poll: Wie is volgens jou favoriet voor de bekerfinale?

TAGS  I  Standard  I  KRC Genk

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024