Genk neemt revanche op Standard en pakt Belgische beker

Genk neemt revanche op Standard en pakt Belgische beker
Zondag 25 april 2021 - 22:36   I   door Redactie

KRC Genk heeft zijn seizoen nu al gered. Met 1-2-winst in de bekerfinale tegen Standard zondagavond kan het met gerust gemoed play-off 1. De Limburgers zijn nu al verzekerd van Europees voetbal.

De eerste helft besparen we je. Die was zo mogelijk even slecht als die verschrikkelijke finale in 2018 toen Standard uiteindelijk met 1-0 won van KRC Genk. Er was enkel een vroeg schot van Thorstvedt die de paal trof, voor de rest saaiheid troef.

In de tweede helft werd het al snel beter. Na balverlies bij Siquet ging het via Thorstvedt en Bongonda razendsnel tot bij Ito. Die verscheen oog in oog met Bodart en schoof de bal in de verste hoek.

Standard leek aangeslagen en KRC Genk nam de match in handen. Dat resulteerde tien minuten voor tijd uiteindelijk in de verdiende 0-2 van Bongonda op assist van Onuachu die een uittrap van Vandevoordt doorkopte.

Rode kaart

Even werd het nog spannend toen Muleka vier minuten later prachtig de aansluitingstreffer binnenkopte, maar verder raakten de Rouches niet meer. Sissako kreeg nog rood toen hij Bongonda neermaaide.

Poll: Was de zege van Genk verdiend volgens jou?

TAGS  I  Standard  I  KRC Genk  I  voetbal

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024

zondag 24 maart 2024