Bayern München wil terug naar Europese top en pakt uit met spectaculaire trainer

Bayern München wil terug naar Europese top en pakt uit met spectaculaire trainer
Maandag 26 april 2021 - 13:30   I   door Redactie

Ook al zat de blessure van Robert Lewandowski er zeker voor veel tussen, dat Bayern München als titelverdediger zelfs de kwartfinales van de Champions League niet overleefde, zit de Beierse trots zéér hoog.

En dus wil Bayern München een grote verandering doorvoeren. Deels uit noodzaak, omdat trainer Hansi Flick zelf al te kennen gaf dat hij het na dit seizoen voor bekeken houdt. Hij wordt straks normaal Duits bondscoach.

Maar het bestuur heeft maar één vervanger voor ogen: Julian Nagelsmann (33) van Red Bull Leipzig, de hype van het moment. Met zijn spectaculaire aanpak waarmee hij zijn ploeg naar de tweede plaats loodste, heeft hij het ideale profiel. Maar wel met één groot probleem: zijn prijskaartje. Zijn afkoopsom zou maar liefst 30 miljoen euro bedragen.

Maar het Duitse weekblad Kicker meldt nu dat Nagelsmann zélf gevraagd heeft om zijn tot 2023 lopende contract te laten ontbinden, waardoor Red Bull Leipzig geen aanspraak kan maken op dergelijke hoge afkoopsom.

Onderhandelen

Het ziet er naar uit dat het nu een potje onderhandelen wordt voor de drie partijen, maar dat Nagelsmann straks de nieuwe trainer wordt die Bayern München opnieuw naar de absolute Europese top moet loodsen, daar twijfelt in Duitsland niemand meer aan. Zeker niet omdat er al een persoonlijk akkoord zou zijn.

Poll: Kan Nagelsmann van Bayern München opnieuw Europese top maken?

TAGS  I  Bayern München  I  Red Bull Leipzig

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024

zondag 24 maart 2024