'Antwerp aarzelt niet en haalt meteen vervanger van Refaelov binnen'

'Antwerp aarzelt niet en haalt meteen vervanger van Refaelov binnen'
Maandag 26 april 2021 - 18:00   I   door Redactie

Onderhandelingen met spelers wiens contract afloopt, dat gaat niet vooruit, maar in het aantrekken van nieuwkomers toont Antwerp zich wel slagkrachtig. Want Lior Refaelov is de deur nog niet uit of zijn opvolger staat al zo goed als klaar.

In de wandelgangen van de Bosuil klinkt immers steeds luider dat het zeker is dat Xavier Mercier de vervanger wordt van de naar Anderlecht trekkende Refaelov. De 31-jarige spelmaker van OHL was dit seizoen één van de smaakmakers en stuwde de ploeg van Marc Brys naar ongekende hoogten.

Getuige zijn 11 goals en 15 assists. Al heeft Frank Vercauteren geen statistieken nodig om Mercier te kunnen inschatten. De Antwerp-trainer kent de aanvallende middenvelder immers nog zeer goed van zijn periode bij OHL toen hij er sportief raadgever was. 

Mercier ligt in Leuven nog onder contract tot eind volgend seizoen, maar gaf zelf al aan dat hij andere oorden wil opzoeken. En als OHL nog een transfersom wil opstrijken, moet het de Fransman deze zomer van de hand doen. Ook van die kant dus geen oppositie.

Hetzelfde profiel

Eén en éen is twee, zeker omdat Mercier hetzelfde profiel heeft als Refaelov en de ploeg zijn speelwijze dus niet helemaal overhoop zou moeten gooien. Bovendien heeft Antwerp al gesproken met de spelmaker. Een transfer lijkt dus slechts nog een kwestie van tijd.

Poll: Zou Mercier een goede vervanger van Refaelov zijn?

TAGS  I  Antwerp  I  OHL

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024

zondag 24 maart 2024